Thingvellir – IJsland 2014

Liever luisteren: klik hier

Voor wie bekend is met de Tzolkin (een Maankalender): We reizen vanaf vandaag (donderdag 15-2) 13 dagen door de golf van de Witte Spiegel. Een golf van 13 dagen, die over 4 dagen ook de zgn centrale kolom van de Tzolkin binnengaat. Dat betekent, dat we in een Natuurlijke golf komen van Helderheid: orde, waarheid, uitlijning en pure reflectie. Wat kan dit betekenen voor waar we nu zijn? In een nu zichtbare meltdown waar de oude orde uiteenvalt, de waarheid gemanipuleerd en verborgen wordt, de uitlijning vooral technologisch (AI) is ipv met Nature Intelligence, en reflexie of reflecteren vooral een spiegelpaleis van projecties en illusies is geworden. Naar welke Spiegelkwaliteiten leidt het Leven ons? Kwaliteiten van het Leven die wij kunnen spiegelen naar de buitenwereld. In mijn Stille Moment laat ik mijn gedachten dwalen naar Helderheid.

Patronen

In essentie spiegelt het Leven ons nu het Luchtelement. Oude patronen en situatie worden weggeblazen met The Wind of Change. Patronen vallen uiteen, worden opengebroken en uit elkaar getrokken. Bij de Volle Maan van augustus 2010 zag ik ’tussen mijn oogharen’ op het strand in een bulderende onweersbui hoe ‘platen’ uiteen gedreven werden. Nu is het dan in onze dagdagelijkse realiteit zichtbaar. Uiteen gedreven om een Helder nieuw begin te laten zien. We zijn ons nog nauwelijks bewust van het nieuwe begin, alleen dat er patronen en situaties verdwijnen. Daardoor is er veel verdriet in het collectief: er worden vele verliezen geleden. In oorlogen, verlies van gezondheid, bedrijven die niet meer kunnen voortbestaan en verlies van vertrouwen in politiek, instituties, media, banken, wetenschap en geneeskunde. Wanneer we begrijpen dat wat we zien onderdeel is van het nieuwe begin, kunnen we Helderheid en Wijsheid, spiegelkwaliteiten van het Leven, spiegelen in onze buitenwereld.

Opbouwende energie

Ofschoon we het wellicht nog niet zien, de zachte vrouwelijke energie die op ons geprojecteerd wordt, is opbouwend. Er is succesvol een nieuwe Fundering gelegd waarop deze energie kan landen. Onze Aarde heeft het oude aarderaster losgelaten: de oude krachtplekken verliezen hun programmering, het nieuwe Lichtnetwerk in de Aarde spreidt nu snel uit via de Bergen en Grote Meren. Alles gericht op opbouwen en versterken van een nieuw Fundament. Onze emoties uit de oude realiteit kunnen we makkelijker laten verdampen, we leren met een cold eye kijken en we ontdekken dat in onze binnenwereld en via onze unieke Bronverbinding we de Wijsheid kunnen vinden. De oude cyclus sluit, we nemen onze energie terug uit de dolgedraaide wereld en worden Stil. Diep Stil. Ontzagwekkende Stilte, een Spiegelkwaliteit van het Leven, die we in de drukste, dolste en donkerste situaties kunnen spiegelen. Hier is het nieuwe Leven.

Balanceren en Opmerkzaamheid

Balanceren is Vuurkracht. Het perfecte Vuur van wilskracht, dat energiek en actief Opmerkzaam rond het Stille Midden blijft. Als een gyroscoop. Vuur is zowel creatief als destructief. De Spiegelkwaliteit is dat je weet waar en wanneer je kan harmoniseren en bevrijden, waar je het Leven helpt doordragen.
We beleven nu situaties van spanning en conflict, waar een maximum aan balancerende, bevrijdende en kalmerende Kracht moet verschijnen, vooral vanuit de Aarde. Alle spanning en conflict die we nu zien is een aanpassing van patronen, energieën en informatievelden die de balans zoeken van een nieuwe cyclus en nieuwe patronen. Om dit te vinden worden de oude patronen en haarden van conflict, die ooit in de Aarde zijn geprogrammeerd, afgebroken. Onze Spiegelkwaliteit is balanceren, Opmerkzaam rond het Stille Midden, om een extreme breackdown te voorkomen, zowel in je binnenwereld als in de buitenwereld.

Helderheid: het zwaard en de schede

Helderheid is de belangrijkste Spiegelkwaliteit voor het Doordragen van het Leven. Een vrouwelijke, strenge en stevige kwaliteit. Het geeft kritiek op emotionele uitbarstingen, verstoringen van de oorspronkelijke orde, geweld aan de Waarheid van het Leven en waarschuwingen voor de dwaling van afstemming op bronnen buiten de Bron van het Leven. Helderheid bewaakt het potentiele Leven dat staat te verschijnen uit het Water. Nieuw Leven, Wedergeboorte.
Deze Helderheid draagt gedisciplineerd het Zwaard, maar nooit zonder schede. Omdat Helderheid meesterschap verschaft over wanneer we het Zwaard moet trekken of wanneer het in de schede blijft. Steeds uit Liefde voor de Schepping, uit Liefde voor het Leven.
Echt, we kunnen dit, het Pad van de Vrouwelijke Krijger.

Liever luisteren?

Spiegelkwaliteiten
Getagd op: