Het Pad van de vrouwelijke Krijger

Hoe kunnen we het Pad van de vrouwelijke Krijger bewandelen? Hoe kunnen we dansen met de krachten van de Natuur? Met de Lijnen van energie in het land en onze gemeenschap? Met intuïtie ipv met wilskracht of persoonlijke kracht? We gaan steeds meer begrijpen dat we deel zijn van een veel groter Krachtveld, van een Weefsel waar de Levenskracht doorheen stroomt. Hoe kunnen we naar deze kracht leren luisteren, stil worden? Kunnen we onze werkzaamheden daarop aanpassen? Hoe kussen we dan onze Krijger-energie wakker? Want dit is de vrouwelijke Krijger-energie.

Energie terugnemen

In het Westen missen we de energie van de vrouwelijke Krijger. We spreken over creativiteit en ontvankelijkheid en we komen samen in cirkels. Hoe belangrijk ook, op een gegeven moment begon ik mij af te vragen hoe ik mijn energie kon richten. Ik merkte dat er in de vrouwelijke energie ook een gerichte kracht schuilt. Ik begon het Pad van de vrouwelijke Krijger te bewandelen. Hoe kan ik werkelijk met mijn energie werken? Ik ontdekte, dat ik daarvoor mijn energie, die ik her en der had laten liggen, eerst moest terugnemen. Terugnemen uit afspraken, verbindingen en overtuigingen.

Het Pad van de vrouwelijke Warrior

De energie van de vrouwelijke Krijger wordt nog niet goed herkend onder vrouwen. De energie van de vrouwelijke Krijger gaat over Helderheid en absolute verantwoordelijkheid. Over diep volhouden om het langdurig met jezelf uit te houden en verbonden te blijven met je intentie en met jouw grotere Bedoeling, in een dolgedraaide wereld. Het gaat over geduld èn over een flinke dosis humor en nuchterheid. “Kalmte kan ons redden”. Vaak wordt de vrouwelijke Krijger energie gezien als activistisch, als ongemakkelijk, te confronterend, te scherp. Het resultaat van een eeuwenlange socialisatie van de vrouw in een Westers plaatje, pakje, praatje.

Potentie vrijmaken

De potentie van de vrouwelijke Krijger kun je vrijmaken wanneer je begrijpt hoe onze energie werkt. De meesten van ons zijn een vergiet. We hebben talloze plekken waar de energie lekt. Door onze afspraken, verbinden met mensen en plekken en door onze overtuigingen. Die overtuigingen komen van opvoeders, onze cultuur en religie en hoe onze toekomst wordt gedroomd, bv over het klimaat, pandemieën en oorlog. En uiteraard de overtuigingen die we zelf creëren in ons levens.
Elke afspraak die we ooit gemaakt hebben, bv om loyaal te blijven aan de leider, partner, gezin of aan het werk, kost energie om te onderhouden. En verder lekken we energie aan zaken waar we bang voor zijn of veel zorgen over hebben. Vooral als we denken dat onze invloed heel klein is. Ook lekken we energie op plekken. Vooral op onze geboorteplek, de plek waar wij een fysieke vorm aannemen en contact met de Aarde maken. In dat subtiele (sublieme!) moment lekt iedereen een grote hoeveelheid energie. Je wordt op deze fysieke plek opgenomen in een familielijn. Ik ben dan ook groot voorstander van het terugnemen van de energie van je fysieke geboorteplek als afronding van een familie opstelling. Allerlei potentie dus die achtergebleven is.

Container

Het Pad van de vrouwelijke Krijger gaat over het terugnemen van al deze energie, die we verloren zijn, zodat het beschikbaar komt in het heden. Dan kunnen de gaten in het vergiet geleidelijk aan sluiten, stopt het lekken en kunnen we véél meer energie vasthouden. Het werk wat we leren is dus hoe we meer energie in ons veld krijgen, hoe we die energie kunnen bewaren en hoe we die vervolgens kunnen richten. Dus éérst een ‘container’ (lelijk woord) creëren, waar de energie niet lekt en vastgehouden kan worden. Daarna de achtergebleven energie terughalen.
Wanneer alles geleidelijk beschikbaar komt, zijn we steviger en stabieler. We zijn vasthoudend en we beleven meer Plezier, Vreugde en Vrijheid, omdat we meer ‘in huis hebben’. We stoppen met onze verhalen en onze angsten verdampen. Er ontstaat een weldadige Ruimte en Vrijheid in je binnenwereld. Er ontstaat een andere relatie met het Leven.

Practice

Je energie terugnemen is een practice. Een practice van Aanwezig zijn, verbinden met de het bewustzijn van de Aarde en een scherpe focus. Samen werkt dit als een Zwaard. Het zwaard van de Vrouwelijke Krijger. Het helpt als je deze practice doet in de Natuur op een Plek waar de Levenskracht sterk is. Bij Water werkt ook heel goed. Of op een Krachtplek, die resoneert op de Toekomst, zoals het labyrint dat ik aanlegde in de tuin van Conferentieoord Samaya.

Het Solse Gat

Het Solse Gat ligt te schitteren in de vroege voorjaarszon. De Beuken met hun lichtgroene, zwevende handen zijn net uitgelopen. In de kathedraal van de hoge bomen galmt het van vogelzang. Het is de eerste dag van mijn zwerftocht over de Noord-West Veluwe. Vanaf het Natuurkampeerterreintje bij Drie wandel ik het bos in. De Plek laat zich onmiskenbaar voelen. Aan de oever zet ik mijn rugzak neer. Ogenblikkelijk begint de Plek contact te maken, het Vuur uit de Aarde kruipt door mij benen omhoog met een ongelooflijke intensiteit. Ik omvat mijn eigen vat van energie en focus op het terugnemen van al mijn energie. Een magisch Moment van Eeuwigheid, waarin ik helemaal opga. Transformeren, harmoniseren, initiëren, de aloude drieslag van Oude Wijsheid.

Solse Gat

Het Pad van de vrouwelijke Krijger