Natuurlijk was vanmorgen de verkiezingsuitslag hèt onderwerp van gesprek met mijn sportmaatjes. Alles zat er in: superieur voelen, oordeel, verzet, zoeken naar gemeenschapsgevoel en gezond kome wat komt. Vanmiddag ben ik in het bos. Wat is er NU nodig?
Terwijl de druk in de buitenwereld toeneemt, intensiveert de Ruimte en Vrijheid in de achtergrond van onze dolgedraaide realiteit. Wandelend tussen de Bomen in magisch herfstlicht maak ik er contact mee. Door mijn oogharen zie ik een patroon van balanceren, harmoniseren en in orde brengen. Er staat ons wel wat te doen. Hoe gaan we om met het gevaar van onzekerheid, destructie en disruptie, die zoveel mensen nu in de greep heeft?

Gevaar

We zijn al een tijdje in een onzekere en potentieel destructieve en disruptieve energie terecht gekomen. Het is gevaar dat we zelf creëren door onrust en onzekerheid, die niet door onszelf gekanaliseerd en gecentreerd kan worden. Onrust van verandering zoeken die niet noodzakelijk, niet levensondersteunend is. Onrust van onder controle willen houden. Ont-redder-d, de gedroomde redder is het niet geworden gisteren.
Zo ontstaat een risico op uitbrekend geweld, gevoed door mentale onrust, verwarring en ontreddering.
We zullen het gevaar moeten adresseren, er doorheen moeten gaan, kome wat komt. Het zijn de Elementen Wind en Vuur die momenteel zoveel teweeg brengen.
Besef tegelijkertijd, dat wat gevaarlijk is voor een groep of individu, juist veilig is voor een ander. En omgekeerd. Dat zag je al jaren vóór de verkiezingsuitslag. Dit spanningsveld zullen we moeten balanceren, harmoniseren en in orde brengen. Onder andere door zelfonderzoek. Een balans is nooit statisch, maar altijd in beweging.

Zelfonderzoek

Balanceren brengen we via zelfonderzoek, via beweging. Naar binnen kijken en naar buiten wandelen in de Natuur. Om de juiste antwoorden te vinden. Begrip en kalme, open Helderheid vinden via mediatie en contemplatie. Zelfs in de ogenschijnlijk duistere Doorgangen is Leiding van je Innerlijke Stem op te merken. In het zelfonderzoek kun je aanwijzingen en inzichten vinden welke cycli nu sluiten. Cycli in jezelf, in de gemeenschap en in de Grotere Bewegingen. Wanneer we de Elementen in onszelf en onze gemeenschap weer leren balanceren, vinden we de Aanwijzingen waar de grootste Kracht voor onze situatie gevonden kan worden. Hoe doen we dat? Hoe kunnen we balanceren, harmoniseren en in orde brengen?

Great sharing

Onze menselijke conditie heeft een Inherente Vriendelijkheid. Wanneer we ons hiervan bewust worden, gaan de Levende Lijnen goudkleurig oplichten. Dan ontstaat vanzelf Great sharing: we willen delen, er is oprechte interactie zonder transactie, we willen vitaal samen werken, maken en leven. Er komt een uitwisseling van energie op gang, van onbaatzuchtige wederkerigheid en een ècht gevoel van een gemeenschap zijn. Belonging.
Eén van mijn sportmaatjes vertelde mij vanmorgen hoe zij in hun woonwijk nu actief werk maken van mienskip, een Friese (!) gewoonte van samenleven in een kleine gemeenschappen.

Gesprekken

Zij richten zich tijdens gewone, alledaagse werkzaamheden met elkaar (moestuin oa) Aandachtig op gesprekken over ‘hoe heb jij de coronatijd beleefd’ en ‘wat raakt jou in de samenleving van onze buurt?’ En meer van die fantastische vragen. Bij mij ging de Zon op. Een prachtig voorbeeld van een diep wilsbesluit om het Vuur van destructief naar creatief te brengen. Lucht van weg- en omver blazen naar inspireren, Aarde van aardbeven en uitputten naar dragen, Water van overweldigen en verzswelgen naar verzachten. Prachtig! Balanceren, harmoniseren en in orde brengen van de Elementen.

De Belofte

Tussen de Bomen kan ik de krachtige Belofte van het Leven voelen. Een verbetering ten goede. Na alle turbulentie, het oplossen van oude instituties en de Kracht van de Dood komt er nieuw Leven. Nature Intelligence is de Belofte van het Leven doordragen. Een totale verandering en vernieuwing. Veranderingen komen slechts door diepe innerlijke en spirituele drijfveren, de oude patronen, pijnen en gewoonten lossen dan op. De gebieden van je persoonlijke en onze gemeenschappelijke spanningen lossen alleen op door èchte verandering. Niet door drang, dwang, opgelegd deugen of normatieve oordelen. De onrust ontstaat immers door verandering zoeken die niet noodzakelijk is. Echte verandering wordt door het Leven gedragen, aangedragen en opgedragen.
Als wat we NU nodig hebben werkelijk een totale afsnijding van Levenskracht, afbraak en verwoestende verandering is, dan gaat ook dat uiteindelijk voorbij en daar achter ligt de Belofte van verzoening en vergevingsgezindheid. Van heling, empathie, transpersoonlijke liefde, van oplossen en verdampen van de zwaarte van de Ziel. Oók van de Ziel van Nederland. Great sharing is de Belofte.

Balanceren, harmoniseren en in orde brengen
Getagd op: