Natuurwandeling Luisteren naar Fluisteren

We gebruiken een contemplatieve techniek om de Vrije Ruimte in je binnenwereld te verkennen. Veel mensen hebben moeite om dat in hun denken toe te staan. Leren werken met Vrije Ruimte is een belangrijke vaardigheid voor Vitaal Samenwerken. Het maakt je gevoeliger om signalen van de Aarde op te pakken en om nieuwe mogelijkheden op te merken.

Waarom doen we dit?

Het is een hele kunst om uit je ingesleten denkpatronen te komen. Nieuwe denkverbindingen en denkrichtingen maken vraagt enerzijds stilte en anderzijds een contemplatieve houding om jezelf van binnen te bevragen op wat je in je binnenwereld aantreft. Het is belangrijk om dit nauwgezet te oefenen, omdat er onbewust impulsen meespelen, die je liever bij het oude houden.
Aangezien de notie van de Dragende Kracht van de Aarde een onbekende is voor veel mensen, is het goed om je te oefenen in Vrije Ruimte in je denken. Hoe kun je anders nieuwe zienswijzen en mogelijkheden toelaten?

Wat gaan we doen?

We gebruiken een contemplatieve techniek om de Vrije Ruimte van je binnenwereld te verkennen. Ik heb daar verschillende methoden voor om dat te leren. Omdat we in een kleine groep werken, is het makkelijker om in de juiste state te komen. Contemplatie betekent beschouwen. Dat is nog weer wat anders dan reflecteren. Het is een intern proces van bevragen en jezelf laten doordringen van je onderwerp van onderzoek. Je ‘laat het binnenkomen’.

Waar gaan we heen?

We zoeken een buitenplaats op, die voor wat betreft de route niet onze aandacht vraagt. Het strand leent zich er erg goed voor. Ook een paaltjesroute lopen kan goed. Lange bospaden in bossen van Staatsbosbeheer zijn ook perfect. Lees hier een ervaring aan Zee.

Wanneer gaan we?

Meld je aan voor de berichtennotificatie, onder aan de site. Je hoort dan als eerste wanneer we gaan. Ben je al eens eerder mee geweest, dan stuur ik je ook een email.

Kun je niet wachten?

Verzamel een groepje en neem contact op. Dan maken we samen een plan op maat voor jullie om met een contemplatieve techniek de Vrije Ruimte van je binnenwereld te verkennen.