Waarom naar het Solse Gat? Omdat het Solse Gat zo’n krachtige plek is waar je kunt voelen dat alles terug keert in een samenspel van de Aarde en de kosmos. Najaar 2021 leerde ik de plek kennen tijdens een ceremoniële wandeling over de Noord-westelijke Veluwe. Een sprankelende Waterplek waar het oervrouwelijke nu weer volop voelbaar is. Zo nu en dan ga ik er heen. De bossen erom heen zijn magisch en vol vitaliteit, je kan er uren wandelen en heerlijk kamperen (zomer en winter!) op het natuurterreintje bij Drie. Deze keer hoor ik het gezang van de volgens in de kathedraal van bomen. Waarom er nu zijn? Bij het Water?

Liever luisteren? klik hier

Volle Maan van Maart

Op de maandag van de Volle Maan eind maart ben ik vroeg in het water om te zwemmen. Het is heel rustig en ik versmelt als vanzelf met het water. Alsof ik door mijn huid kan ademen. Heel af en toe heb ik dat al eens in dromen beleefd en nu dan werkelijk, terwijl ik klaarwakker ben. Alsof ik een doorlaatbare huid heb. Helemaal buiten de oude ruimte&tijd, plasma verkennen. De energie is ongelooflijk zacht en levendig en doet mij aan het Water van Lake Titicaca in Peru (2010) denken.
De dagen erna ben ik grieperig en in mijn nachtelijke dromen voel ik via het Water de lading van de Aarde: Uitputting. Geen onbekende indruk. Alles keert terug.

Oorlog is verspilling van Bloed, van Levenskracht.

Uitputting

Deze uitputting heb ik eerder gevoeld op plekken die we bezochten met het labyrint project (kijk hier). Plekken die ik wakker kuste uit de uitputting door religie (oa kathedralen, Zuid-Frankrijk en Zuid-Spanje, Jeruzalem), oorlog (Berlijn) en de onttovering van wetenschap (Kos, Patmos). Steeds was daar de intense Uitputting te voelen van afgesneden zijn van de Levenskracht en de Bron. In contact met het Water kreeg ik nu de Uitputting op zo’n diepte te voelen, zoals ik nog niet eerder had gevoeld. De Aarde is zich nu groots aan het ontdoen van Haar uitputting. Van alle verspilling van Levenskracht (Bloed!).

Licht en uitputting

Alles keert terug: licht en uitputting. Wat gebeurt er met die uitputting, die nu terugkeert? Met plekken die nu de uitputting kunnen loslaten? Jeruzalem, Oost-Oekraïne, Berlijn? Een ongelooflijke intensivering van uitputting, verdriet en verlies, zoals al eeuwenlang daar lag opgeslagen in de Aarde. Wanneer we beter begrijpen dat deze gebieden van oorlog en chaos uitzuiveringen zijn van de uitputting van eeuwen, hoeven we ons niet te laten verleiden, afleiden en misleiden om opnieuw uitputting te creëren door oorlog, religie en onttovering. Laten we stoppen om mee te zoemen met deze frequenties die niet van onze planeet zijn. Besef dat conflicten er zijn voor transformatie. Van de Aarde en de mensheid. In die volgorde.

Talent en Kennis

Alles keert terug: Talent en Kennis, wanneer we zelf Leiding kunnen houden. We moeten nu werken met ons hogere bewustzijn en begrijpen dat de nieuwe, hogere frequenties de frequenties van oorlog, politiek en wetenschap kunnen overschrijven. We zullen nog veel uitgedaagd worden om tóch te gaan meezoemen, eenvoudigweg omdat het zo weerzinwekkend is wat er gebeurt. En toch, erbij blijven, Aanwezig zijn, er getuige van zijn met je hogere frequentie, dat is wat er nodig is. Wegkijken is geen optie. Dat vraagt dat je kan omgaan met intense emoties zónder er in meegezogen te worden en tóch je Hart kunt laten raken. Dat is een omgang met de realiteit die we kunnen leren. Juist door onze eigen Natuurlijkheid weer vrij te maken, de Aarde weer te beluisteren en de Grotere Bewegingen in de kosmos te leren doorgronden.

Zielsthema’s

Alles keert terug: ook zielsthema’s. Ofschoon we nu dramatische veranderingen meemaken door chemische en genetische manipulaties, door straling en vergiftiging van onze samenleving, is er nu een ongekend Helder Raam voor zielsthema’s die terugkeren. Zielsthema’s die je al vele levens leeft of je ze nu lineair of parallel beleeft. Het is een Moment om je geboorterecht op allerlei domeinen terug op te eisen, doorheen allerlei afsluitingen waar je je misschien toe hebt laten verleiden. Vooral met de komende eclips op 8 april zal er ongekend en onoverwinnelijk Licht op ons toestromen. Doe er graag je voordeel mee!

Plezier, Vreugde en Vrijheid

Bij het Solse Gat is het diep Stil. Op mijn bankje verzink ik in de energie van de plek. De regen is opgehouden, de bomen druppen nog wat na. Dan, in een Magisch Moment van Eeuwigheid, klinkt plots op klaarlichte dag het geluid van een Bosuil. Uit het Water rijst de frisheid van op van Plezier, Vreugde en Vrijheid. De Aarde ontdoet zich van Haar uitputting, je kan het hier zo goed ervaren. Alles keert terug immers, naar de Oorsprong.

Liever nog eens luisteren? klik hier

Lichtgevende grafheuvel
Alles keert terug