Veelerveen – Groningen

We hebben zoveel meer zintuigen dan alleen kijken. Zintuigen die we nodig hebben om ons te verbinden met de Natuur, om de Dragende Kracht van de Aarde te voelen.
Die kracht kun je voelen in grote en meeslepende landschappen, maar óók in hele kleine verrassingen van schoonheid. Vaak zijn de 5 zintuigen dan niet genoeg. Het zou jammer zijn als het daarbij bleef.

Waarom doen we dit?

We hebben meer zintuigen dan de 5 die we wel kennen. Willen we ècht de Dragende Kracht voelen, dan gaan we de andere acht zintuigen óók ontwikkelen. En dan heb ik het niet over je ‘zesde zintuig’.
Jouw zenuwstelsel moet er weer aan wennen dat het veel méér kan om de omgeving en de Natuur waar te nemen. De Dragende Kracht van de Aarde voelen zal ons helpen om te weten waar we moeten zijn en hoe we kunnen bijdragen aan een wereld in transitie. Wat onze Plek daarbij is.
Je zal merken dat als je dit vaker doet, je de karakteristieken van landschappen beter gaat leren kennen.

Wat gaan we doen?

Tijdens een Natuurbelevingswandeling help ik je om al je zintuigen te ontwikkelen. Zo leer je om ook wanneer je zelf wandelt steeds dieper door te dringen in de natuurlijke wereld. Je kan jezelf oefenen om stapje voor stapje meer toe te laten via al je zintuigen. We hebben zoveel meer zintuigen dan alleen kijken. Meestal zijn we 3 uur onderweg. Hoewel we ook een week onderweg kunnen zijn om ons helemaal toe te wijden aan de verbinding met de Dragende Kracht van de Aarde.

Waar gaan we heen?

We zoeken een natuurgebied uit, waar we rustig kunnen wandelen. Zodat we onze zintuigen ècht aan bod kunnen laten komen. We nemen ook de tijd. We laten ons verrassen door het seizoen en door wat we tegenkomen. Een stadspark kan al een mooi oefenterrein zijn. In Nederland hebben we zoveel verschillende landschappen. We kunnen overal naar toe.

Wanneer gaan we?

Meld je aan voor de berichtennotificatie, onder aan de site. Dan hoor je als eerste wanneer we eropuit gaan. Ben je al eens mee geweest, dan stuur ik je ook een email.

Kan je niet wachten?

Verzamel een groepje en neem contact op. Dan maken we samen een plan op maat voor jullie.