(foto: Rosien van Cann-Hinke)

Toeval en synchroniciteit bracht mij na jaren weer naar het labyrint, dat ik in 2010 samen met de tuinmannen aanlegde in de tuin van Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven. Twee jonge vrouwen nodigden mij uit op hun werkretraite om samen met hen het labyrint te lopen. Gegrepen door het verhaal van dit labyrint, dat ik ze eerder bij een toevallige ontmoeting vertelde, wilden zij zelf de connectie met dit krachtveld ervaren. De Regie is perfect, wanneer je je laat leiden door Nature Intelligence. Het is tijd om het labyrint weer wakker te kussen.

Wakker kussen

Het labyrint ligt er op deze zonnige zaterdag wat stoffig en slaperig bij. De vraag om de opening naar de nieuwe realiteit te maken is meteen duidelijk. Talloze keren heb ik met het labyrint het Aardebewustzijn van de Plek wakker gekust, de Oermoeder.
Het is fijn om met deze jonge vrouwen de Opening te maken. Zij brengen de nieuwe realiteit al naar buiten in hun initiatieven en werkzaamheden.
“Ruimte en Vrijheid”, hoor ik bij de eerste bocht.

Ruimte

Als je weet waar je NU bent, dan weet je ook welke weg je wilt kiezen om je unieke kracht en Talent te activeren en tot bloei te brengen. En wat gaan we doen met al die kracht en dat unieke Talent? In welke realiteit gaan we dat inzetten? Gaan we navigeren op ons eigen Natuurlijke algoritme? Op het Moment dat je je een Ruimte toe-eigent, een fysieke ruimte maar net zozeer een geestelijke Ruimte, blijkt dat er een heel andere realiteit mogelijk is. Welke Ruimte gaan we onszelf (weer) toe-eigenen?

Vrijheid

Vrijheid komt doordat je je bewust wordt van alle aanwijzingen en synchroniciteit, aangeboden door Nature Intelligence en dat je navigeert op je eigen Natuurlijke kompas: jouw unieke Natuurlijke algoritme dat jij zelf geschreven hebt op basis van al je ervaringen, leerlessen, je mogelijkheden om je te verbinden met de Levende wereld om je heen èn op basis van hoe jij gebakken bent. Jouw unieke coderingen waarmee je gaat navigeren in de nieuwe realiteit. Ruimte en Vrijheid ontstaan doordat je de Natuurlijke principes laat leiden en doordat je vitaal kunt samenwerken daarmee.

Zorgtaken

Het verlangen om zorgtaken op je te nemen, meldt zich wanneer je in de nieuwe tijd gaat navigeren. Er ontstaat commitment, een transpersoonlijk doel, iets wat ik bij jongere mensen steeds meer opmerk. Wat vraagt om goed gericht te worden op een Natuurlijke realiteit ipv een kunstmatige. Het verlangen om zorgtaken op je te nemen, verandert ook je verhouding met geld verdienen. En dat is een hele stap in ons landje met de Koopman als overlevingsmechanisme.
Welke zorgtaken gaan we opnemen, wanneer we navigeren in de Ruimte en de Vrijheid van de nieuwe realiteit? Sommige mensen voelen zich aangetrokken tot de zorg voor het landschap, anderen tot zorg voor de gemeenschap en weer anderen tot de zorg voor het heilige. Het is slechts een ingang, omdat je met je uitbreidende Veldbewustzijn weet, dat je via iedere ingang ook de andere zorgtaken ondersteunt. Zorgtaken die het fundament vormen van ons Inheems Bewustzijn.

Heling

Het knisperende grind onder mij voeten is een weldadig ritme om alle Openingen die ontstaan op te merken. Heling en Openingen om ons werkelijk over te geven aan de nieuwe realiteit. Om de Reis doorheen de chaos naar Ruimte en Vrijheid aan te durven. Met gemak en gratie of met strijd en verlies, het is om het even. We gaan er sowieso doorheen reizen. Met scherpe focus en vertrouwen of sleurend met oude verhalen en gehechtheden. Wees moedig: Op dit Avontuur kom je altijd Reisgenoten tegen. Let’s go.

Terugduwen

Probeer het eens. Om werkelijk je kracht en talent te laten zien. Duw eens terug tegen iets of iemand die de Ruimte en Vrijheid probeert in te perken, af te nemen of probeert te definiëren voor jou. Echt, je kunt het werkelijk iedere dag oefenen wanneer je gaat deelnemen in de nieuwe realiteit. En luister dan eens naar je Denkapen wanneer je twijfelt of je je wel kan uitspreken. Of je dit wel kan zeggen. Dat je wel een beetje Ruimte en Vrijheid kan opgeven voor gemak en geen gedoe.

Vuur

Het labyrint zoals het nu is wakker gekust, kust jouw Vuur wakker. Vuur in al zijn verschijningsvormen. Smeulend, hoog opgaand, duurzaam brandend of snel en heftig. Transformerend, harmoniserend, initiërend, iedere keer weer wanneer we reizen naar Ruimte en Vrijheid.

Ruimte en Vrijheid