Diep weten vraagt diep luisteren naar het Weefsel en de Zaden van het Leven. Diep luisteren naar ons eigen natuurlijke algoritme, naar Nature Intelligence. Laten we elkaars bronnen delen (Intersource) om tijdens het stille wandelen te zien wat er verschijnt. Hoe het bewustzijn van de Aarde hierover contact met ons maakt. In de bijzondere week van de lente-equinox, Nieuwe Maan en doorgang van Pluto naar Waterman wandelden we 5 dagen over de Utrechtse Heuvelrug van Maarn naar Rhenen (lees meer over de route)

De Stilte (her-)vinden

Denkapen blijven zich nog even opdringen. Onze neiging om veel te willen praten, bespreken, uitpluizen. Maar steeds is daar tegen de achtergrond die Diepe Stilte die vraagt om beluisterd te worden. Ik hoor het wel, ik voel het wel, en tegelijkertijd duurt het nog even voor we de Opening echt doorgaan. De Ruimte van het Leersumse Veld helpt daarbij. Het is een druilerige, grijze dag. Ook dat helpt om stiller te worden onder je capuchon. Wat óók helpt, is op een fysieke kaart lopen, niet op een GPS-app. Geen technologie tussen jou en het Natuurlijke. Oriënteren, navigeren, voelen waar je bent.

Neiging

Onderweg contempleer ik een tijdje na over dit woord. Wat is je alledaagse neiging in relatie tot buiten zijn, tot je verbinding met het bewustzijn van de Aarde, tot Stilte. En daarmee Ruimte. Ikzelf merk dat ik de neiging heb om mijn energieveld uit te breiden, vanuit mijn Midden steeds verder. Daarna samenvallen met de Tussenruimte, met alles wat er tussen mij, de ander en het andere is. Benieuwd naar wat er in die relatie verschijnt. Ik ervaar mijzelf dan als Stil Vertrekpunt èn als relatie tegelijkertijd. In alle richtingen, in de tijd en in de ruimte. Het ultieme Midden.
Ik ben geneigd steeds deze positie weer te zoeken, te vinden, steeds weer terug te keren naar het Stille. Omdat ik mij daar ten diepste gerelateerd voel met alle werelden. Met de Openingen.

Opening

Het voelt al als aanstaande. Net alsof je telkens een glimp opvangt. Een aanwijzing, een gevoel in mijn Lichaam, een voorbereiding op een weer volledig ‘doodgaan’. Alle rollen weer loslaten. Identiteit die vervaagt en onbelangrijk wordt. Een krachtige neiging om door die Opening te gaan. En het gebeurt. Ik voel hoe alle energie uit mijn lichaam verdwijnt en doe mijn ogen dicht op een bankje. De Opening.

De Zaden

In het donker van de andere kant, het donker van het universum, zie ik de Zaden. Het Weefsel van de Zaden van het Leven. Ik zie ook mijn eigen unieke Zaden. Beyond words, nog steeds. Nog niet eerder heb ik zo magisch de Bronnen van mijn Natuurlijke algoritme gezien en ervaren. Het Weefsel van de Zaden van mijn Leven. Een magisch Moment van Eeuwigheid, een Deep Experience van Leven-Dood-Leven.

Nature Intelligence

Onze vierde dag lopen we in een heerlijk zonnetje over de hoogste toppen van de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn talloze prachtige bankjes. Uit de verte zien we De Eenzame Eik al staan, via een lange rechte laan lopen we er naartoe.
Is de Eik werkelijk eenzaam? Nee-ee, ook hij is onderdeel van het Weefsel en de Zaden van het Leven. Van Nature Intelligence. Net als wij.
Nature Intelligence is Pure Liefde. Een allesomvattend meer dan ‘ik’ en ‘wij’.

Het Weefsel en de Zaden van het Leven
Getagd op: