Terugkijkend

Terugkijkend in 2022 merkte ik op, dat bij het hernemen van ons eigen inheemse bewustzijn we het pad lopen van de onbewuste Aarde bewust maken. Veel van wat zich in het energetische lichaam van de Aarde afspeelt is nog bij veel mensen onbewust. Hoe de oude Aarderasters onze emoties voedt, is nog onbewust. En hoe het nieuwe bewustzijn al in de Levende Lijnen circuleert, is nog onbewust. Er lag het afgelopen jaar een Vraag om het onbewuste en bewuste te balanceren, in evenwicht te brengen.
Dat is wat het afgelopen jaar (Mayakalender: Blauwe Ritmische Nacht in de Witte Spiegel golf) mij gespiegeld heeft. Onder andere via de Bergen, de Bomen, de resonantie van onze woongebieden en de Maan.

Levende Lijnen

Het nieuwe bewustzijn circuleert langs de Levende Lijnen, zowel in de Aarde als in onszelf en tussen alle Leven.
Het oude bewustzijn circuleert langs de oude aarderasters. De rasters zijn belast door oude imprints van religie, ideologie en politiek/economie. Sommige plekken op Aarde houden nog steeds de oude trauma’s vast van deze imprints. Wie weleens bij Verdun gereisd heeft, heeft vast de verstoringen van WOII gevoeld. Of plekken in Nederland, waar herinneringen van WOII worden vastgehouden. Kerken, waar religieuze voorschriften nog voelbaar zijn. Kruistochten. De Hofvijver in Den Haag. Landgoed De Horsten.
Levende Lijnen in de Aarde zijn ontstaan doordat de Aarde zichzelf zuivert en Haar puurheid en oorspronkelijkheid weer hervindt en doordat Zij (en wij) door een steeds bewuster universum reist. Op weg naar een volgend tijdperk.
Wanneer ook wij onze eigen Levende Lijnen zuiveren, kunnen we de Levende Lijnen van de Aarde gaan opmerken. Zo kunnen we de onbewuste Aarde bewust maken. Wanneer we ons bewust worden van de Levende Lijnen van het gebied waar we wonen of geboren zijn, bloeit ons inheemse bewustzijn op.

Het nieuwe bewustzijn circuleert langs de Levende Lijnen, zowel in de Aarde als in onszelf en tussen alle Leven

EarthTalk

Het afgelopen jaar zijn we een aantal keren op pad geweest voor een EarthTalk wandeling. Tijdens onze wandelingen leerden we onze 8 zintuigen gebruiken om ons werkelijk te openen voor het nieuwe bewustzijn van de Aarde en om de Levende Lijnen te leren opmerken. De Aarde geeft altijd antwoord. Wanneer we ècht Aanwezig en stil zijn dan komt uit het landschap een magische communicatie op gang. Een communicatie die via ons lichaamsbewustzijn spreekt en via Gedeelde Wijsheid. EarthTalk is een emergent proces. Het vraagt een heel andere Dialoog, waar we ons dit jaar in geoefend hebben.

De Bomen

Het afgelopen jaar is mij de rol van de Bomen steeds duidelijker geworden. Met hun eigen karakteristiek van lunair of solair ondersteunen zij de Kringloop van de Maan, de Aarde en de Zon in de Levende Lijnen. Een kringloop, die zich afspeelt voorbij de oude rasters van het oude bewustzijn. Een kringloop die steeds beter gevonden wordt, wanneer we onze eigen Levende Lijnen zuiveren. Er is nog heel veel potentie te ontdekken in deze gebalanceerde en evenwichtige Kringloop.

De Bergen

In oktober, na een Reis naar Zwitserland, deelde ik Het Verhaal van de Bergen met je. Wanneer we onze eigen Levende Lijnen in sync brengen met de Levende Lijnen van de Aarde en met al haar levende wezens, dan kunnen we de balans op onze Planeet herstellen. Dan kunnen we de Levende Lijnen in onze gemeenschappen herstellen, tussen de mensen en de niet-mensen, tussen de wezens van de Zeeën en de mensen. Alle gespannen of verbroken verbindingen kunnen Levende Lijnen worden, wanneer we onze eigen Levende Lijnen in sync brengen met de Aarde. De Levende Lijnen dragen immers het nieuwe bewustzijn.

Water

In de zomer wandelde ik door Midden Zweden. De puurheid van het landschap en van het Water was een feest om op te merken. Als vanzelf zuiveren je eigen Levende Lijnen, eenvoudigweg omdat het oude raster niet meer op je inwerkt. In het bijzonder het Siljanmeer in Dalarna was fenomenaal om in te zwemmen. Het meer is 360 miljoen jaar geleden ontstaan door de inslag van een meteoriet en het water resoneert op nieuw bewustzijn vanuit de Aarde. Dat de Aarde nieuw bewustzijn broadcast in het water heb ik met de Nieuwe Maan van januari weer gezien. Na Lake Tekapo, Lake Victoria, Lac Léman en één van de Canadese meren van de Mackenzie Plain nu dus óók het Siljan Meer in Zweden (lees meer over Water).

Onze woongebieden

Ik deel mijn ervaring in Zweden met je, omdat het voor mij zo duidelijk is geworden hoe onze woongebieden op ons inwerken.
Deels door vervuiling. Sommige woongebieden, vooral in het Westen van ons land, zijn zó vervuild, dat de resonantie van de Levende Lijnen van de Aarde moeilijk op te merken is. Ik ervaar vervuiling als een dikke smogdeken, of het nu emoties zijn of daadwerkelijk fysieke vervuiling van giftige stoffen in bodem, water en lucht. Je kunt gemakkelijk uitgeput raken in zulke gebieden, omdat de Aarde jou niet meer kan bereiken (en omgekeerd uiteraard).
Ik deel het óók omdat het nieuwe bewustzijn van de Aarde met ons communiceert via het Water in ons: lymfe, het vocht in de fascia en bloed. Met name de fascia reageren op Aarde frequenties. Daarom is het zo heerlijk om in hoogfrequent water te zwemmen, zoals in het Siljan meer. Het fascianetwerk is het grootste zintuig van de mens.
En uiteraard reageren de vloeistoffen in ons lichaam óók op de resonanties van het oude raster. Je herkent ze door de talloze emoties die in ons uit de oude rasters kunnen opwellen en nu tot uiting komen, vooral met Volle Maan. Het is nodig om de onbewuste Aarde bewust te maken. En om de Kringloop van Maan, Aarde en Zon te herstellen.

Meenemen

Wat kunnen we meenemen naar het volgende jaar? We zullen nog steeds bezig zijn met het organiseren van balans in de bewuste en onbewuste Aarde. We zullen óók het ritme in geven en ontvangen nog verder ontdekken. Zowel in onze zuivering van geld naar waarde en behoefte (lees meer), als onze Plek in de Levende Lijnen van onze familieleden. We zullen ontdekken dat familiekwesties resoneren op de oude rasters en dat we in contact met het nieuwe bewustzijn van de Aarde vooral Ruimte zullen voelen in familiekwesties (lees meer).
Onze vaardigheden om naar onze intuïtie te luisteren zullen we zeker meenemen en verfijnen op onze Reis.
Onze intuïtie, dat wat we van binnen en in Stilte hebben geleerd en dat aldoor onze Levende Lijnen zuivert, geeft hints die de nodige actie onthullen om onbevreesd en onderzoekend verder te reizen.

Ochtendschemering bij het Siljan Meer – zomer 2022
De onbewuste Aarde bewust maken
Getagd op: