Het verhaal van de Bergen begint in 2014 op het schiereilandje Sithonia in Griekenland. Vanuit mijn slaapkamerraam van het huis van mijn Griekse vriendin Sevasti kijk ik al een paar dagen naar Mount Athos. Waarom trekt het bergwezen van deze berg zo mijn aandacht? Op een ochtend voel ik de Maria-energie van de berg. Vrouwen mogen er echter niet komen. Athos is een autonome monnikenrepubliek, alleen toegankelijk voor een handjevol mannen.
Wanneer ik contact maak met Mount Athos voel ik dat de krachtplek verstopt en vervuild is. Het verhaal van de Bergen gaat leven wanneer ik de krachtplek wakker kus. In de middag is er een razend onweer rond Mount Athos.

Levende Lijnen

Alle Leven hangt samen via Levende Lijnen. Of je nu over mensen onderling, mensen en niet-mensen spreekt. Over dieren, planten en bomen, alles hangt samen via Levende Lijnen. Dat ook Bergen samenhangen via Levende Lijnen kreeg ik te zien in het verhaal van de Bergen. In de loop van de jaren sinds mijn bezoek aan Sithonia meldden zich tijdens mijn reizen steeds meer Bergen met hun Levende Lijnen.

Stabiliseren

Via de Levende Lijnen van drie eerste Bergen (Mount Athos, Mount Snaefellsnes en Mount Belucha) begon ik de functie van dit levende netwerk van Bergen te doorgronden. Bergen ondersteunen de transformatie van de Aarde. Het bewustzijn en het fysieke lichaam van de Aarde zijn al jaren in een intense transformatie. De Bergen ondersteunen dat. In hun vlechtwerk hebben ze een stabiliserende en kalmerende werking. Ik kreeg te zien dat veel van de Levende Lijnen verstoord zijn geworden door elektro-magnetische stimulatie van het Aardelichaam.

Volle Maan

Vervolgens richtte ik mij iedere Volle Maan op de Levende Lijnen van de eerste drie Bergen. De Volle Maan heeft een transformerende, harmoniserende en initiërende werking op het fysieke lichaam van de Aarde.
Het bleef niet bij deze drie Bergen. Geleidelijk breidde het vlechtwerk van de Bergen zich uit.
Toen deze eerste week van oktober in Zwitserland zich de Mont Blanc meldde, realiseerde ik mij na de Volle Maan dat het tijd is om deze werkzaamheden te beschrijven. De cruciale transformatie is aanstaande. Het is belangrijk ons te realiseren, dat ook wij met de Aarde Levende Lijnen delen en zodoende de transformatie van alle Leven kunnen ondersteunen.

Snaefellsnes

Terug naar Sithonia. De dag na het onweer rond Mount Athos wandelen we over het strand. We hebben prachtig zicht op Mount Athos. De lucht is duidelijk geklaard. In de nacht droomde ik over de Levende Lijn tussen Mount Athos en Mount Snaefellsnes. Kunnen we die Lijn herstellen?
Mount Snaefellsnes is een super intense Berg (Vulkaan). Tijdens mijn reizen in IJsland kreeg ik toegang tot de multidimensionale vrouwelijke energie: de talloze werkelijkheden van mogelijkheden van creatie, het Leven doordragen en sluiten van cycli.
Maar zo gemakkelijk geeft het bergwezen van Mount Snaefellsnes zich niet gewonnen voor herstel. De Levende Lijn met Mount Athos is ernstig verstoord.
Dat Bergen zulke voelende levensvormen zijn, was nog niet eerder zó overduidelijk tot mij doorgedrongen.

Mount Belucha

We zijn diep onder de indruk van de impact van religieuze verstoring op Levende Lijnen. Dat zelfs Bergen daar last van kunnen hebben. Ik ga die nacht slapen met de Vraag hoe de Levende Lijnen tussen de twee Bergen te herstellen. Welk Medicijn is er nodig?
In de vroege ochtend word ik wakker. Ik krijg een ongelooflijk hoge trilling en zuiverheid te voelen. “Belucha” hoor ik. Wanneer ik Sevasti wakker maak, weet zij dat het Mount Belucha in de Altai moet zijn die ik gevoeld heb. Mount Belucha zal het Medicijn zijn.
Later op het strand maken we met drie vloerankers de Levende Lijnen tussen de Bergen. De Pure Liefde van het bergwezen van Mount Belucha herstelt de verstoring.
Wanneer ik die zomer weer in IJsland ben, ervaar ik hoe Mount Snaefellsnes stralend onderdeel is van de driehoek van Bergen.
Vervolgens richt ik mij iedere Volle Maan op deze driehoek van Levende Lijnen tussen de Bergen. Geleidelijk aan ga ik de transformatie van het fysieke Lichaam van de Aarde steeds beter waarnemen. Lang blijft dit het verhaal van de Bergen.

Mount Taranaki

Tijdens mijn reis door Nieuw Zeeland ontmoet ik het bergwezen van Mount Taranaki, een vulkaan op het Noordereiland. Helemaal aan het andere eind van de wereld roept de Berg met zijn Levende Lijnen. In de Maori legende is Taranaki een bergwezen, dat gevlucht is naar de kust na een heftige ruzie met Tangariro, een ander bergwezen. Ruzie om het mooiste bergwezen: Pihanga. Tot op de dag van vandaag treurt Taranaki over zijn opgelegde lot, de Whanganui rivier vormend.
Wanneer ik de Levende Lijnen voel opengaan tussen Taranaki en de andere drie Bergen, ontlaat er een enorme hoeveelheid verdriet. De volgende dag valt er een dik pak eerste sneeuw op de vulkaan. Het verhaal van de Bergen kent nu vier Bergen.

Les Dents du Midi

In de zomer van 2020 voel ik mijn thuisgrond in Zwitserland roepen. Vanuit een klein chalet heb ik zicht op wat ik in mijn kindertijd altijd gevoeld heb als onze ‘Thuisberg’: les Dents du Midi, aan de oostkant van het Lac Léman. Terwijl we in de omgeving de prachtige stille dalletjes van dit gebied weer verkennen, voel ik hoe de energie zich opbouwt. Op een vroege ochtend roept de Berg: de Cime de l’Est van deze bergketen. Ik ervaar hoe de Levende Lijnen zich uitstrekken naar de andere vier bergen. In de nacht heb ik een intensief contact met het Lac Léman (lees hier): de Aarde brengt de nieuwe energieën via zekere Wateroppervlakten naar buiten.
Het verhaal van de Bergen kent nu vijf Bergen.

Mont Blanc

Zelden heb ik zó intens de bergwezens gevoeld als deze eerste week in oktober. In het smalle dal van Trient lijken ze over mij heen te buigen en morrelen ze actief aan mijn aarding en balans. Groot geworden als berggeit is dit een nieuwe ervaring. Het enige dat werkt, is mij volledig aan hun vlechtwerk over te geven. Shapeshiften in een bergwezen. Eén van hun worden. De energie bouwt zich al dagen op tot een vroege ochtend wanneer ik hoog boven het dal de keten van de Mont Blanc zie liggen. Het bergwezen raakt mij indringend aan. Het wil onderdeel uitmaken van het vlechtwerk van de Levende Lijnen van de vijf Bergen. Terwijl mijn reisgenoten zich vermaken in de rotsen, zoek ik een stille plek op om mijn Aandacht te richten op het vlechtwerk. De inwerking is ontzagwekkend. Met de komst van het bergwezen van de Mont Blanc in het vlechtwerk van Levende Lijnen komt er een ongelooflijke grootsheid vrij in het fysieke Lichaam van de Aarde. Er is een indrukwekkende transformatie aanstaande. Zal de Aarde zich definitief kunnen bevrijden van alle verstoring uit haar Levende Lijnen?

Mont Blanc

Het verhaal van de Bergen

Wat heeft het verhaal van de Bergen mij laten zien?
Alle Leven hangt samen via Levende Lijnen. Wanneer we onze eigen Levende Lijnen in sync brengen met de Levende Lijnen van de Aarde en met al haar levende wezens, kunnen we de balans herstellen. Dan kunnen we de Levende Lijnen in onze gemeenschappen herstellen, tussen de mensen en de niet-mensen, tussen de wezens van de Zeeën en de mensen. Alle gespannen of verbroken verbindingen kunnen Levende Lijnen worden, wanneer we onze eigen Levende Lijnen in sync brengen met de Aarde.
Laten we de focus op onze navel verplaatsen naar de focus op onze Levende Lijnen wakker kussen en in relatie met de Levende Lijnen van de Aarde en Haar transformatie brengen. Daar ligt de Sleutel.

Het verhaal van de Bergen
Getagd op: