Diepe Stilte in de Natuur. Ontspannen en al je gedachten, verwachtingen, waar je van droomt of wat je verwacht, laten vallen. Steeds stiller. Alles wat je ooit dacht, begreep, laten vallen. Steeds dieper in de Stilte met behulp van de levende Natuur en de Spirit van het gebied. Dan opent zich de Ruimte voor de magie van de Ontmoeting.

Om het hoekje kijken

Door alle afleiding die er nu op onze Planeet is, wordt het belangrijk om je te realiseren dat er ‘om het hoekje’ veel gebeurt in onze Aarde. Ik droom al enige tijd over grote wateroppervlakten, waar de Aarde de nieuwe energie aan het broadcasten is (lees meer en meer). In mijn Dromen word ik dan naar een wateroppervlakte geleid, waar ik onderwater ga. Ik adem door mijn huid. Onderwater voel ik hoe de Aarde als een Bron het water voedt met de nieuwe energie. Die neem ik dan in mijn eigen water op. Water wordt een belangrijke Bron om de Wijsheid van de nieuwe energie en de nieuwe Aarde te leren kennen. Het Bewustzijn van de Aarde zoekt ons. Om Haar Wijsheid met ons te delen. Kunnen we radicaal open zijn voor dat bewustzijn?

Radicale openheid

Wandelend naar ons favoriete duingebied voor onze EarthTalk wisselen we uit over radicale openheid. Wat doe je dan? Wie ben je dan? Welke Waarden liggen daarin verscholen? Verzamelend blijkt dat we een ontvangende en expressieve dimensie hebben onderzocht. Enerzijds kan ik mijzelf radicaal open uitdrukken (expressief) en anderzijds kan ik mijzelf radicaal openstellen voor wat op mij toekomt (receptief). Het is een mooi onderzoek, voor uitbreiding vatbaar. Wanneer we door het toegangshekje gaan, wordt het stil. Er valt een deken van diepe ontspanning, openheid en aanwezigheid om ons heen. Radicaal Open om de Stem van de Aarde te ontmoeten. Het blijft de hele wandeling bij ons.

Opmerkzaamheid

Terwijl we over de smalle duinpaadjes het gebied intrekken, langs prachtig verstilde duindellen, oefenen we onze acht zintuigen. Hoe neem je waar, wat doet focus of juist een dwalende blik? Heb je een voorkeurszintuig? Langzaamaan voelen we de Opmerkzaamheid komen. De Opmerkzaamheid om de Tussenruimte binnen te gaan en op te merken wat daar gebeurt. De ruimte tussen de dingen en de mensen, tussen ons en de Natuur. De ruimte die ons in verband houdt. De Opmerkzaamheid voor de magie van de Ontmoeting.

Een Ontmoeting die raakt

Steeds stiller en open dwalen we een smal duinpad af een valleitje binnen met een prachtige del. Tussen de bomen merkt de voorste van ons de Paarden op. Doorgaans heel schichtig en wars van mensen merkt één Paard ons op. We staat roerloos op het duinpad. Dan maakt het Paard zich los van de groep en komt stukje bij beetje naderbij. Steeds aftastend, net als wij, in een steeds magischer relatie van verwantschap. Door mijn oogharen zie ik hoe er energie wordt uitgewisseld tussen ons en het eerste Paard. De anderen komen nu ook naderbij. De magie van de Ontmoeting.

“[…] een waarachtige ontmoeting, het voelt als een voorbode van de nieuwe tijd, een wereld van gedragenheid, leven vanuit liefde, wederzijds respect, gelijkwaardigheid en vreedzaam samenzijn. Ik kreeg er tranen van, het was zo intens, zo indrukwekkend”
(een tochtgenoot)

Natuurwezentjes

Een volgend duinvalleitje, langgerekt met kleine waterplaatsen is doorgaans vol met Natuurwezens. Het is er nog relatief rustig. Het Leven komt nog maar nauwelijks boven de grond. Aan het begin van het valleitje zie ik één knalgeel Speenkruidje. Zó feestelijk! Wanneer je voor het eerst de Natuurwezentjes opmerkt, is de indruk er vaak één van speelsheid. Van sprankeling en gekkigheid. Bij de waterplaatsen is al wat activiteit. Het is leuk om zo de vallei te onderzoeken. Als vrije kinderen lopen we er verwonderd doorheen, klaar om ons te laten verrassen.

Verbinden en ontmoeten

Wanneer we al onze acht zintuigen goed hebben opgewarmd, zoeken we ieder een eigen stille Plek om te ontmoeten wat er te gebeuren staat. Het is mooi om iedereen gretig het duingebied te zien intrekken, op zoek naar de beste Plek om je radicaal open te stellen voor het bewustzijn van de Aarde. Het wordt stil, diep stil op mijn Plek aan de voet van een Berk, de Witte Dame, bij een waterplaatsje. Wanneer ik op de Aarde ga liggen voel ik hoe mijn Hart helemaal opent, voorbij de grenzen van mijn lichaam.

“Stel je Hart helemaal open. Wij, de Dragende Aarde , de Oermoeders, ondersteunen jullie. Wij zijn The Mother of the Land. Neem alles, zie alles, doorzie en laat gaan. The good, the bad and the ugly. Besef dat er een verschil is tussen emoties, gevoel en compassie. Dat wat er te gebeuren staat, sta het toe. Wanneer het tijd is, halen wij jullie naar Thuis. Wees niet bang in de Doorgang. Laat ons jullie dragen, jullie zijn onmisbaar en Eindeloos geliefd. Sta toe dat wij de Opening bij jullie maken”

Verandering

Een volgende duindel laat ons de Verandering voelen. Veranderen naar een diepe verbinding met het bewustzijn van de Aarde. Onze nieuwe wereld zal gefundeerd zijn op Natuurlijke principes. Op Verwantschap met de Natuur en al haar wezens. Op wederkerigheid, bestaand uit een veelheid van wezens die op eindeloze manieren met elkaar verbonden zijn. We staan toe dat de Openingen bij ons gemaakt worden.

Inheems bewustzijn wakker kussen

Wat een plezier is het dan om gewoon je voeten te volgen. En je impuls te voelen van de Uitnodiging van een oude Zomereik om over zijn armen naar boven te klauteren. Zo zijn we bedoeld: speels, nieuwsgierig en onderzoekend. Zó kunnen we de nieuwe energie een Plek geven in ons bewustzijn. Lichtheid en de magie van de Ontmoeting met een nieuwe wereld.
Een nieuwe wereld die zal worden vormgegeven op basis van de Natuurlijke principes, op basis van ons inheemse bewustzijn voor het gebied waar wij wonen. Eerst in onszelf (Alchemy of Awakening), dan in de samenleving (Een Nieuw Verhaal voor Nederland), in ons wereldbeeld en onze cultuur (Dragende Kracht van de Aarde).

De Magie van de Ontmoeting
Getagd op: