Volop Zomer

Diepe Stilte in de Natuur. Ontspannen en al je gedachten, verwachtingen, waar je van droomt of wat je verwacht, laten vallen. Steeds stiller. Alles wat je ooit dacht, begreep, laten vallen. Steeds dieper in de Stilte met behulp van de levende Natuur en de Spirit van het gebied.
De Diepe Stilte in de Natuur en jezelf laten samenvallen. Open voor de potentie. Open voor de Stem van de Aarde. EarthTalk: de Diepe Stilte in de Natuur.
In de Diepe Stilte in de Natuur zijn de oneindige mogelijkheden. Laat je vullen met mogelijkheden die je nooit gedacht, gedroomd of verbeeld hebt.

The Peace of Wild Things
by Wendell Berry
When despair for the world grows in me
and I wake in the night at the least sound
in fear of what my life and my children’s lives may be,
I go and lie down where the wood drake
rests in his beauty on the water, and the great heron feeds.
I come into the peace of wild things
who do not tax their lives with forethought
of grief. I come into the presence of still water.
And I feel above me the day-blind stars
waiting with their light. For a time
I rest in the grace of the world, and am free.
From Collected Poems, North Point Press

EarthTalk

Tijdens onze wandeling gaan we stap voor stap steeds Dieper de Stilte voelen. De Natuur gaat open en wil met ons spreken. Ikzelf voel altijd een ongelooflijke Dankbaarheid wanneer de Natuur en de Aarde zich gezien voelen door onze inzet en toewijding om Haar te laten spreken. Hoewel de taal vaak tekort schiet om te delen wat we beleven. EarthTalk helpt je om je eigen inheemse bewustzijn te openen. Het bewustzijn van het Land en het gebied waar je bent of woont.

Natuurbeleveniswandeling

Laten we een mooie wandeling gaan maken. Leren struinen naar waar het Landschap ons wil ontvangen. Een wandeling waarin je beleeft hoe je je waarneming kunt uitspreiden. Uiteindelijk zullen we de Diepe Stilte leren toelaten en begrijpen. Hoe de Aarde met ons spreekt. EarthTalk. Werkelijk weten waar je thuis bent, je eigen inheemse bewustzijn beleven en de Wijsheid daarvan leren uitlezen.

Duingebied

Vorig voorjaar ontdekte ik een prachtig duingebied nabij Wassenaar. Er komen relatief weinig mensen, je wandelt er veel over smalle paadjes met rul zand. Ook zijn er verstilde brede graspaden en aan de zeezijde zijn veel duindellen. Tijdens talloze struintochten, alleen of in Dialoog door de Duinen, heb ik veel bijzondere plekjes ontdekt. Plekjes die iets te vertellen hebben. Vol met Natuurwezentjes of plekken die groots een vortex vasthouden. Allemaal plekjes waar je makkelijker toegang hebt tot de Diepe Stilte in de Natuur. Of een ontmoeting met de Vos, de Paarden, de vogels en de planten van het seizoen, die je plots meenemen in de Diepte van verbondenheid.

Praktisch

We zorgen dat we een dag in de Natuur zijn. We zijn deze dag op onszelf aangewezen, zelf je eten en drinken meenemen, zelfvoorzienend zijn. Nadenken over je uitrusting: wat doe ik aan (check het weer), wat neem ik mee, wat laat ik thuis, waar ga ik comfortabel op zitten, wil ik iets opschrijven. Het is allemaal voorbereiding èn voorpret op je bezoek aan het gebied en voor de Diepe Stilte van EarthTalk. Onze gezamenlijke voorbereiding is een oproepende kracht.

  • Datum: zaterdag 12 maart 2022
  • Tijdstip: 11 – 16 uur
  • Locatie: 1e parkeerterrein Meyendell, Wassenaar – kijk hier
  • Bijdrage: vanaf € 25, waarbij ik je uitnodig om de ruimte te verkennen die je hebt in de waardecirculatie van Deelgeven en Deelnemen. Als je echt aan dit programma wilt deelnemen en het minimum niet kunt betalen, neem dan contact op.
  • Aanmelden: via mail of contact

Mijn doel is om dit proces van EarthTalk naar zoveel mogelijk mensen te brengen die van het potentieel ervan kunnen profiteren. Ik erken hoe urgent het is om samen nieuwe manieren van betekenisgeving te ontdekken en een diepere creativiteit los te laten om te reageren op de crises waarin we ons als soort bevinden. Dit vermogen tot EarthTalk is van de mensheid, niet van mij. Ik wil het zo breed mogelijk beschikbaar maken.

Ik verheug me om samen een heerlijke en betekenisvolle dag in de Natuur door te brengen.

EarthTalk: de Diepe Stilte in de Natuur