IJsland – 2012

Laten we verder gaan waar we bij het vorige blog Water, water, de rest komt later, zijn gebleven. De Vraag hoe we om kunnen gaan met de kwaadaardige machten en krachten, die in onze samenleving werkzaam zijn, is actueler dan ooit.
Opnieuw is er een kwestie (de inval in de Oekraïne) die het uiterste vraagt van onze balans, van in beweging blijven en opmerkzaam blijven op dat wat er te gebeuren staat. En weer worden we op alle lagen van ons wezen aangeraakt, opdat we werkelijk In Stroming kunnen blijven. En weer zijn er triggers, de vraag om purificatie en misbruik van de katabole krachten. Er is een Vraag naar potentiëren, voor dat wat er te gebeuren staat. Er zijn óók anabole krachten werkzaam.

A cold eye

Kijken met a cold eye is een vaardigheid, waarbij je de situatie volledig neutraal blijft bekijken. Ofschoon je alle lading kan voelen, blijf je neutraal, erbij, en schort je je oordeel op. Ik merk zelf op, dat ik deze vaardigheid nog dagelijks kan oefenen. Telkens zijn er stemmetjes in mijn hoofd, die op basis van doorgemaakte ervaringen, overtuigingen en voorouderlijke ballast, mij van alles toefluisteren. Net als de media in de buitenwereld. De practice van een cold eye helpt mij om op afstand te blijven van lading, lading als zodanig snel te herkennen en om steeds verder de conditioneringen van de matrix achter mij te laten. Het is een ongelooflijk subtiel proces van purificatie, van Water, van energie In Stroming brengen en houden.

Purificatie

Purificatie voegt zich naar de actualiteit. De kwesties in de buitenwereld triggeren waar in je binnenwereld het Water niet kan stromen. De laatste weken meldt zich weer een collecief thema, waar we met een groep vrouwen aan werkten in 2005. We reisden naar het labyrint van Chartres met een oude, zijden doopjurk, die de ‘niet-geleefde levens’ van onze voorouders symboliseerde. Daar zou ik veel over kunnen vertellen, waar het nu op neer komt, is dat voor mij levendig werd hoe mijn en onze voorouders met vergelijkbare kwesties van uitspelende kwaadaardige machten en krachten in het verleden zijn omgegaan. Uiteraard speelt dat nu een rol in mijn systeem. Bij iedereen overigens. Toen ik eenmaal de ‘strategieën’ helder had, kon ik ze aanbieden aan de Ruimte voor purificatie, zodat ik mij werkelijk vrij kan voelen om te doen wat er NU nodig is.

Triggers

Nu de kwaadaardige machten en krachten, die werkzaam zijn steeds duidelijker en zichtbaar worden voor iedereen, worden de triggers ook sterker en eenvoudiger om op te pakken voor purificatie. Het krachtenspel raakt alles aan wat niet levensondersteunend is. Ze representeren de katabole processen van het Leven. Dat zijn in wezen natuurlijke processen, die in gang komen aan het einde van een levenscyclus. Dat er kwaadaardige krachten en machten zijn, waar regeringsleiders op resoneren en de natuurlijke katabole processen (bewust of onbewust) ‘kapen’ voor hun eigen agenda, dat is wat we nu zien. Dat is uiteraard géén natuurlijk proces.

Emergentie

De opkomst van de katabole processen is een emergent fenomeen, dat we zelf in gang hebben gezet. Diep van binnen voelen we het einde van de cyclus en de noodzaak om te veranderen. En daarmee nodigen wij de natuurkrachten èn de kwaadaardige omgang ermee uit. Onze emoties geven het katabole proces zijn kleur. Woede en angst weerspiegelen beiden de aanvaarding van een wereld van kwaadaardige dominantie. Boosheid is de emotie van het navigeren door die wereld door zèlf dominant te zijn. Angst is de emotie van het navigeren door de wereld van conflicten door middel van onderwerping, vermijding en ontkenning.

Anabole krachten

Tegelijkertijd zijn er in de chaos anabole krachten werkzaam. Dit zijn levensondersteunende krachten, die opbouwend van aard zijn en het Behoud van Leven nastreven. In onszelf bijvoorbeeld ons zelfgenezend vermogen en in de Natuur de regeneratieve krachten. In een samenleving zijn dat bijvoorbeeld gemeenschapsondersteunende maatregelen om de effecten van een CTB op te vangen. Purificatie maakt de anabole krachten vrij. In onszelf, in de Natuur en in onze samenleving. Het Water, levensbrengend, kan weer stromen.

Na purificatie: potentiëren

Terug naar mijn Droom waar ik onderwater van de meren van het Canadese Mackenzie plateau zwom. Ik voelde op enig moment hoe het bewustzijn van de Aarde het Water potentieerde. Zij bracht het Water naar een hogere trilling. Later op de oever zag ik in mijn Droom een vortex boven het water. Toen ik eerder onderwater de frequentie van het Water in mij opnam, voelde ik Pure Liefde. Ik voelde hoe het Water tot Leven kwam.

Potentiëren

Kunnen wij onszelf, onze samenleving en onze Planeet weer tot Leven wekken? Dat wat er te gebeuren staat, is dat het Leven weer haar anabole, opbouwende en levensondersteunende machten en krachten ten volle gaat leven. Het bewustzijn van de Aarde bewaart dit vermogen. Wij ook. Wij kùnnen antennes zijn voor deze potentie. Wanneer we opmerkzaam zijn en met een cold eye dat wat er te gebeuren staat blijven volgen. Potentiëren wil zeggen dat de levensondersteunende machten en krachten weer ten volle tot leven komen. Door het bewustzijn van de Aarde, via onze verbinding met het bewustzijn van de Aarde en zo uitstralend in onze wereld.

Pure Liefde

Volledig ontspannen en ontdaan van belemmeringen op alle lagen van je systeem. Volledig in stroming na purificatie. Herkennen dat je een transmitter bent voor de mooiste frequenties van Pure Liefde. Versmolten met de grootse Stilte uitschijnend, schitterend en Eenvoudig. Alles wegspoelend wat er niet toe doet in een tijdloze gulheid. Versterken, stabiliseren en uitspreiden. In einderloze rimpelingen in het universum, volledig ontspannen en gedragen door het bewustzijn van de genererende Aarde en de natuurlijke, opbouwende machten en krachten. Dat is potentiëren, dat is wat er te gebeuren staat.

Potentiëren – dat wat er te gebeuren staat
Getagd op: