IJsland 2013Surtshellir, de grot van de Vuurreus

In het huidige systeem van globalisering, in ons mens- en wereldbeeld, gaan we de uitgang niet meer vinden. Dat is een hard gelach wanneer je dacht dat dat nog kon. De dominantie, de exploitatie, het misbruik, de dwang, de uitputting, deze emosmog gaat alleen nog verder toenemen. Totdat het implodeert. Veel mensen zien dat we ‘het systeem’ moet verlaten. Alleen hoe? Waar is de uitgang? Hoe komen we uit deze grot? Hoe kunnen we deze fase van intense verliezen en teloorgang bereizen? Zijn er antwoorden in de intelligentie van de Natuur? Zoals onze voor-christelijke, inheemse voorouders die kenden?

Vuur

Onze Aarde en Haar bewustzijn is al een aantal jaar versneld aan het ontwaken. Ikzelf begon dat op te merken toen ik naar het werk met de Bergen werd geleid (vanaf 2014) en toen ik begon te dromen over grote wateroppervlakten (zie hier). Net zoals bij mensen (vooral sinds herfst 2021) begint de Slang van het Vuur in de Aarde zich te roeren en naar plekken te bewegen waar het bewustzijn is verdicht. Mensen die hun eigen Vuurkracht hebben vrijgemaakt, kunnen deze bewegingen in de Aarde gaan opmerken en verwelkomen, als dat bij je unieke codes past uiteraard. Er zijn plekken op de Aarde waar het bewustzijn enorm verdicht en verstold is en waar nu de transformatie zichtbaar wordt. Iedereen die gretig aansluit bij de turbulentie, wordt meegezogen in de verdichting en in de leerles van een pijnlijke transformatie van overleven naar leven.

Harmoniseren

Eén van de kwaliteiten van Vuur, in jezelf en in de Aarde, is dat het de kwaliteit van harmoniseren, van balanceren heeft. Deze Vuurkracht komt van binnenuit, vanuit de Aarde. Er is een sterke inwerking op je wervelkolom en brein en dat is wat het balanceren op gang brengt. Alle dualiteit en strijd harmoniseren voorbij het idee van oppositie. Daar is de uitgang. Alle zegen komt van onder, uit de Aarde.
Dit proces van harmoniseren brengt de besluitvaardigheid die we nodig hebben. Aangevuurd van binnenuit, de juiste actie kiezen zonder debat en reflectie over belangen, die in het mistige emotionele veld rondhangen. Besluitvaardigheid direct vanuit het innerlijk licht en de creatieve kracht.

Wind

Om deze besluitvaardigheid te ontwikkelen is het noodzakelijk dat je je terugtrekt uit je individuele leventje. Het leventje waar je eigen belangen, angsten, overtuigingen en identiteiten de dienst uitmaken. Het is belangrijk om daaruit terug te trekken om de adem van de Grote Moeder op te merken: de Stem van de Aarde. Op Haar adem vindt de creatie plaats. Wanneer Zij uitademt, geeft Zij het Leven, wanneer Zij inademt, neemt Zij het Leven terug.
Het is echt essentieel dat we contact maken met het bewustzijn van de Aarde. Zij zal ons laten weten dat we nu een cyclus sluiten en dat de energieën worden teruggetrokken in de Aarde. Waar de uitgang is. Zo merkte ik bijvoorbeeld al in de zomer van 2013 dat de energieën van de krachtplek in Charters aan het terugtrekken waren. Voor mij een teken dat de oude patriarchale en oude spirituele cyclus gaat sluiten. We beleven nu de ‘de-creatie’ in haar oer- en universele kwaliteit.

Water

Onze besluitvaardigheid zal verstrekkende en verreikende gevolgen hebben in de collectieve en voorouderlijke kwesties die om opHeldering vragen. Veel van deze kwesties gaan over tekorten en schaarste. Zoals tekorten aan Liefde, erkenning, een plek om te wonen, respect, bestaansmiddelelen, onderwijs en ontwikkeling, verzorging, ga zo maar door. Een groot tekort aan Dragen, Verzorgen en Koesteren in ons mens- en wereldbeeld. Daarom lijden wij zo.
‘Fatherhood’, de volwassen energie van Water, kent uitsluitend vriendelijkheid, gunnen en gulheid. Het betekent een hele nieuwe economie van Deelgeven en Deelnemen.
Aan de kust, waar alle elementen samenkomen, kun je deze energie vinden. Gul, vriendelijk, maar ook bereid om een storm los te laten. Waar is de uitgang? ‘Fatherhood’ is een geweldig liefdevol Antwoord op het uitputtende patriarchaat.

IJsland 2012Vader van de ZeeLóndrangar

De meevoelende Aarde

Onze mentale en emotionele gezondheid vraagt dringend om balanceren en harmoniseren. Terwijl dat het fundament van onze vitale samenleving is. Daar is de uitgang. Onze meevoelende Aarde is de grootste bron van gevende kracht en groei. Niet onze oude economie. Nu is er een enorme toename van kracht, expansie van kracht en van openingen vanuit de Wijsheid van de Aarde. Er is enorm veel voorhanden om te balanceren en te harmoniseren. Niet meer voor het oude. Maar voor de doorgang naar de nieuwe realiteit. De verandering die voortkomt uit de duisternis, de nacht, de Stilte. Uit de potentie van de Aarde. Alles verandert.
Waar is de Uitgang? Daarvoor wacht de meevoelende Aarde op onze verbinding. Zijn we besluitvaardig genoeg?

Waar is de uitgang?