Een wervelende tekst, snelheid, beweging, tempo vaart. Een uitgekiende structuur van kleine naar grotere werkverbanden en een voorgesteld stappenplan. Allemaal om via je ‘persoonlijke leiderschap’ aan de slag te gaan in de samenleving. Dat is wat ik op de site zie. Een site over leiderschap. Zoals er zoveel zijn. Terwijl ik de vibe op mij laat toekomen, word ik er diep verdrietig van. Geen onbekend signaal voor mij. Wanneer ik er tijdens een stille dag in afdaal, komt uiteindelijk de Vraag: Hebben we leiders nodig?

Vrouwen en leiderschap

Er zijn nogal wat vrouwen die zich bezighouden met leiderschap. Enerzijds om zelf een nieuw leiderschap te formuleren, anderzijds om te wijzen op het dominerende leiderschap van nu. Aan de ene kant zijn vrouwen in het Westen vandaag de dag echt de meest autonome, vrije, onafhankelijke, goed opgeleide en machtige generatie vrouwen in de geschiedenis geworden. Aan de andere kant voelen deze vrouwen zich tegelijkertijd ook machteloos om de dingen te creëren waar ze het meest naar verlangen! En het is pijnlijk en verwarrend, want ondanks het feit dat we meer kansen hebben dan ooit, is er nog steeds ‘iets meer’ waar we naar verlangen, maar niet helemaal kunnen bereiken of zelfs maar het pad zien om te creëren. Wat is het dat vrouwen roept?

Het spel

Hoe komt het dat we ondanks alle prestaties en vaardigheden die we hebben, en al het succes dat we behalen, nog steeds moeite hebben om ons potentieel te realiseren? Het is geen persoonlijk falen dat deze kloof veroorzaakt. Er is iets veel groters aan de hand dat deel uitmaakt van een groter verhaal over vrouwen. Onze worstelingen komen voort uit het feit dat we een onoverwinnelijk spel hebben mee gespeeld. De meeste vrouwen hebben de afgelopen 50 jaar een masculien machtssysteem omarmd en goed onder de knie gekregen: doen, handelen, bereiken, dingen laten gebeuren, neerzetten en zelfs ‘kracht uitoefenen op anderen’. Het is het spel van logisch, lineair en strategisch denken. Het heeft ons in staat gesteld een ongekende levensstandaard te creëren en kansen te krijgen die de stoutste dromen van onze grootmoeders overtreffen.

Kloof

Maar ondanks een enorme hoeveelheid persoonlijke groei, zijn ook zij niet in staat geweest om hun diepere potentieel manifest te maken. Ze voelen vaak de pijn van dezelfde kloof, die veel vrouwen die carrière succes hebben behaald via de traditionele routes, nu ervaren. Welke route ze ook gekozen hebben, er is nog steeds een kloof voelbaar tussen hun werkelijke potentieel en wat ze nu manifesteren. Die kloof is interessant. Laten we er doorheen wandelen.

Alles wat je kan zijn

Vrouwen willen niet alleen meer spullen of status; we willen alles worden wat we kunnen zijn. We willen niet alleen slagen zoals mannen dat hebben gedaan, en we willen ook niet terug naar de traditionele vrouwelijke rol van thuisblijven en een gezin stichten. Ook het combineren van deze twee tot een ongrijpbare ‘werk-privébalans’ volstaat niet meer. Vrouwen verlangen ernaar om een ​​grotere bijdrage te leveren, maar op eigen, creatieve voorwaarden. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis hebben vrouwen massaal de vrijheid om contact te maken met hun diepste verlangens – naar creatieve vervulling, naar liefde, naar authentiek zelfvertrouwen en om een ​​betekenisvolle impact te maken.

Een vitale krachtbron

De huidige mannelijke kwaliteiten van logica, analyse en lineair denken zijn fantastisch als je iets voorspelbaars of controleerbaars wilt maken. Hiermee stel je een doel, deel je het op in stappen, maak je een plan en voer je dat plan uit. Maar als je iets wilt creëren in deze nieuwe categorie van alles wat je wilt zijn – ware liefde, verbinding, creativiteit, impact – kun je dat niet doen met een systeem gebaseerd op strategie, stappen, logica en planning. En dat is de inzinking en uitputting die (niet alleen) vrouwen over de hele wereld ervaren. We hebben een nieuwe Krachtbron nodig om door dit nieuwe terrein te navigeren. Een Krachtbron die onze eigen diepe wijsheid eert, relaties en ondersteuning waardeert en gebruikmaakt van de levensondersteunende energie overal om ons heen.

Het Stille Midden

Mijn Stille Midden, de Krachtbron waar ik van Nature graag ben. Een Krachtbron waar ik altijd weer oplaad, opschoon, mijn hart ontspan en mij verbind met alle werelden. Nu ik wat ouder ben, kijk ik naar de momenten waar ik mijn Stille Midden verliet en naar de randen van mijn systeem liep, ook er overheen ging, om mee te doen met de wereld van de traditionele routes, verwachtingen, conditioneringen, logica en rechtlijnigheid. Hier herkende ik het diepe verdriet toen ik de site bekeek. Het diepe verdriet als signaal dat ik mijn Stille Midden verlaat, niet loyaal blijf aan mijn unieke essentie, voor… ja, voor wat eigenlijk? Niet voor het Stille Midden. Het Stille Midden en haar kwaliteit en potentie is mijn werkterrein (zie Projecten) gebleken. Het is een Krachtbron die aan ons verlangen tegemoet komt. Onze eigen diepe wijsheid eren, relaties en ondersteuning waarderen en gebruikmaken van de levensondersteunende energie overal om ons heen.

Volgers

Leiders bestaan bij de gratie van volgers. In het Stille Midden, de Tussenruimte tussen de mensen en de dingen, bestaan geen volgers. Het Stille Midden gaat voorbij tijd, er is geen verleden, geen toekomst. Het is het ultieme midden tussen die twee. Het ultieme midden tussen het bewustzijn van de Aarde en de kosmos. En toch is ook het Stille Midden geen ‘plek’, ‘plaats’ of ’tijdstip’. Het is overal en altijd. Er is alleen het Moment en het toeval. Hier zijn geen volgers. Leiders hebben hier niets te leiden. Hebben we leiders nodig?

Een betekenisvol netwerk

Er zijn steeds meer mensen, die het Stille Midden kunnen Belichamen. Er ontstaat zo een heel nieuw netwerk van betekenisvolle relaties, waar ieder van ons een ‘knooppunt’ is. Je staat dan ‘Op Ware Grootte‘ tussen het bewustzijn van de Aarde en de Kosmos in en ‘In Volle Glorie‘ tussen het verleden en de toekomst. Net als die prachtige Eik op de Hei ten oosten van Lunteren in het netwerk van Eiken op de Veluwe. In contact met alle werelden. Er ontstaat een heel andere manier van communiceren. Via het Fundament van de Dragende Aarde en de intelligentie van de Natuur. Ons inheemse bewustzijn wordt weer wakker. Hebben we dan nog leiders nodig?

De ultieme overgave om samen te vallen met alle werelden. Door de onvoorwaardelijke bereidheid je helemaal over te geven aan alle werelden om je heen. Daardoor ontstaat voor de buitenwereld een grote betrouwbaarheid. Je afwegingen zullen altijd integer zijn en levensondersteunend. Voor het hoogte goed van al wat leeft op onze Aarde en in de Kosmos. Het is een ervaring van diepe, onderlinge Verbondenheid en ecologisch bewustzijn. Alles wat jij doet heeft effect op het Leven op onze Aarde.
Leven in deze ultieme overgave aan het Leven en Verbondenheid met het Leven geeft een staat van puur Plezier, Vreugde en Vrijheid. En dat heeft effect op al het Leven op onze Aarde.

2011, Remedie 13 Alchemy of Awakening

Hebben we leiders nodig?
Getagd op: