Emergent Dialogue
IJsland – Thingvellirvatn

Graag nodig ik je uit voor een online practice van Emergent Dialogue. In deze eerste verkenning gaan we de zgn Tussenruimte verkennen. Emergent Dialogue is geen tool of ‘in 5 stappen naar’, maar een collectieve oefening om deel te nemen aan een nieuwe cultuur van creatief samenzijn en Vitaal SamenWerken.

Hoe kunnen we gedijen?

Steeds dringt zich de vraag op hoe we kunnen gedijen in tijden van chaos en metacrisis. Het lijkt of het traditionele denken en het hyperindividualisme ons niet verder gaan brengen.
Emergent Dialogue is een vorm van Dialoog die een collectieve oefening is om deel te nemen aan een nieuwe cultuur van creatief samenzijn.
Deze Dialoogvorm is een proces van collectieve zingeving dat voortkomt uit de Ruimte tussen ons – een ruimte die een intelligentie heeft die groter is dan ieder van ons afzonderlijk. Het wordt gekatalyseerd door het verlangen in het menselijk Hart naar heelheid, verbinding en diepte. Het verlangen wordt een creatieve Levenskracht wanneer we ons allemaal durven open te stellen voor haar Aanwezigheid, kwetsbaarheid en kracht. Emergent Dialogue is een practice van transformatieve microculturen waarin vreugde, intimiteit, ontzag, vrijheid en collectief inzicht tussen ons en om ons worden losgelaten.

Hoe nemen we deel aan zo’n het gesprek?

Vaak nemen we onszelf als uitgangspunt, met onze eigen ideeën en gedachten. Het is nog niet zo makkelijk om radicaal open en radicaal nieuwsgierig aan een gesprek deel te nemen. Het is wèl de manier om de Tussenruimte te verkennen: datgene wat er tussen ons is, om ons heen is en datgene waar wij een onderdeel van zijn.
In deze online practice van Emergente Dialogue gaan we de eerste verkenning doen van de Tussenruimte en maken we een begin om het verschil te ervaren tussen ‘ik’ en ‘mij’ en tussen ‘wij’ en een ‘groter wij’.

Online?

Ja, toch online. Deze vorm van Dialoog leent zich bij uitstek voor een online ontmoeting. Sterker nog, online maakt het gemakkelijker om te ervaren hoe het is om ‘met de lichtgewicht versie van jezelf’ aanwezig te zijn. Zonder verhalen over wat je doet, wat je hebt bereikt, waar je werkt. Een heel andere kennismaking dus.
Bovendien biedt een online ontmoeting mogelijkheden voor iedereen zonder grote afstanden te moeten afleggen.
En last but not least: online is het voor mij mogelijk om veel rustiger en Aandachtiger samen te werken.

Praktisch

  • Datum: vrijdag 15 oktober
  • Tijdstip: 15 – 16.30u
  • Locatie: ZOOM, ik stuur je tijdig een linkje
  • Aantal deelnemers: max 12
  • Bijdrage: deze activiteit bied ik aan in de ‘geef-economie’.
  • Aanmelden: doe dat graag via contact of via email ovv online Emergent Dialogue

Verder inlezen?

De Tussenruimte – het Veld waarnemen
Navigeren in de Leegte

Online practice – Emergent Dialogue: de Tussenruimte verkennen
Getagd op: