Liever luisteren? Klik hier.

Waarom het Vuur weg lijkt. Dat is eigenlijk de Vraag. Wanneer de druk oploopt in een realiteit van propaganda, misleiding en wanneer de zittende macht van eeuwenlang voelt dat het zijn greep verliest. Mensen kiezen dan voor vaste grond, dogma’s en het oude. Ze verliezen hun nieuwsgierigheid, avontuurlijkheid en openheid. Dan lijkt het of het Vuur weg is. Lijkt! Het vraagt veel standvastigheid wanneer de oude realiteit zo dicht om je heen is. En bij wie is dat niet? Tenzij je inmiddels helemaal bent afgeschakeld en jezelf hebt buitengesloten in een wereld van ontkenning, wegkijken of opportunisme. Nu komt de Vraag op waarom het Vuur weg lijkt. De Zon staat laag, het bankje heeft een wijds uitzicht over het grasland, de Reeën maken zich op voor hun avondrondje grazen. Perfecte Stilte.

In de Doorgang passeren we de Vuurproef

Omgaan met Vuur

Zoals ik al eerder schreef (Spiegelkwaliteiten en Alles verandert), Vuur heeft een balancerende werking. Iedereen en alles dat wil passeren in deze Doorgang naar de volgende realiteit wordt uitgebalanceerd door het vernietigende Vuur. De Vuurproef. Waarom het Vuur weg lijkt, is omdat het zo’n intens proces is, wat veel mensen nog proberen uit te stellen. Het is een heel intense opHeldering, die steeds krachtiger wordt.
De Vraag is hier om met een krachtig wilsbesluit het Vuur juist uit te nodigen om de balans te herstellen. Het Vuur dat werkt als een chirurgische laser, dat alles wegschroeit dat niet op Liefde resoneert. Het is Innerlijk Vuur, dat leidt naar vitaliteit, naar Being Alive, en naar zuivering van het bloed (!).
Het is ook het Vuur van de Aarde, dat als Drakenkrachten langs het nieuwe Lichtnetwerk kronkelt. Ook de Aarde is meesterlijk in het opHelderen van belaste plekken. Plekken waar de oude wereld zijn Waterloo zal vinden in oorlog, waar het opoffering van jonge mensen vraagt en ontmenselijking propageert, alles geïnspireerd door een bron die niet Levensondersteunend is. Hier is het Vuur het meest intens werkzaam. Om het Licht in de Aarde en de mensheid vrij te maken.

Met de balans keert het creatieve Vuur terug

Balanceren

In het intense proces van Vurig opHelderen komt onze innerlijke en spirituele Waarheid weer vrij. Doordat we innerlijk de mistbanken hebben laten oplossen, gaan we beter begrijpen wat die balans in onszelf dan inhoudt. Waarom het Vuur weg lijkt, is omdat we één schaal van de balans niet opmerken, negeren of er van wegkijken. Met de balans keert het Vuur terug. Maar dit is het Vuur van geïnspireerde creativiteit en een geïdealiseerde focus. Van voorwaarts integreren en Avontuurlijkheid. Wanneer we de Vuurproef van de Doorgang hebben doorstaan. Dit is het Vuur dat we (gaan) Belichamen om een andere realiteit te bouwen, die na de Vuurproef echt ontdaan zal zijn van wat niet op Liefde resoneert. Balancerend zullen we positieve en harmoniserende relaties creëren met alle Leven: met de Aarde, mensen, dieren, planten, stenen, landschappen en gemeenschappen.

Humor is het waarmerk van een oprechte ziel

Humor en Rechtvaardigheid

Wanneer ik door mijn oogharen kijk vanaf mijn bankje, zie ik dat we de balans kunnen hervinden met Humor en Rechtvaardigheid. Waarom het Vuur weg lijkt, is omdat we de kracht van liefdevolle Humor niet meer gebruiken en Rechtvaardigheid van zijn Vuurkracht is ontdaan.
Humor die spontaan is, diep gaat en die een Heldere lach heeft, vrij van een pose, kleineren of effectbejag, is een krachtige spirituele uiting. Als je niet meer weet hoe je je moet uiten, geef dan Ruimte voor oprechte Humor. Humor is het waarmerk van een oprechte ziel.
Ook Rechtvaardigheid komt met oprechtheid. Ten diepste gaat Rechtvaardigheid over het Zwaard dat het creatieve proces veiligstelt. Het brengt warmte in allerlei kwesties van discipline, maatschappelijke en sociale orde. Waarom het Vuur weg lijkt, is omdat we niet meer in staat lijken om sowieso het creatieve proces van de Natuur, en dus onszelf, veilig te stellen. Wie durft er nog het Zwaard in de grond te steken en te zeggen: “genoeg is genoeg”? Durven we recht te doen aan het creatieve principe of laten we ons leiden door een bron die leidt naar dood en verderf?

Vuur vraagt een verlangen dat is aangeraakt door de Aarde

Vuur

Vuur is een moeilijk element om te doorgronden en hanteren. Het is een positieve bron van Kracht, van creatieve en constructieve Mogelijkheden. Vuur vraagt een sterke, geaarde wilskracht en een sterk verlangen, dat aangeraakt is door de Aarde. Dan kan het tot expressie komen, omdat het een onveranderlijk en compromisloos fundament vindt in jou en in de Aarde.
Besef dat Vuur vaak verschijnt in de laatste fase van een nieuw begin. Veer dan mee op de verbindende Kracht die samenhoudt, ondanks tegenslagen. Zoals we eindeloos hebben geleerd in de practice van VitaalSamenWerken. Het Vuur is niet weg.
Echt, we kunnen dit.

Liever luisteren? Klik hier

Waarom het Vuur weg lijkt