Volle Maan boven Snaefellsnes

Daadkracht zuiveren, communicatie opHelderen en verzachten, dat is wat zich in het krachtveld van de Bergen tijdens de Volle Maan van december aankondigde. Deze nieuwe stabiliteit en ‘instelling’ van de Aarde zal ons helpen om een nieuwe daadkracht te ontwikkelen, die is aangepast aan de Doorgang die we nu maken. Daadkracht die de verhaaldraden volgt van de oude tijdgeest, de nadagen van het kapitalisme, is niet levenskrachtig en niet levensondersteunend meer.

Het krachtveld

Iedere Volle Maan ben ik met mijn Overdeelde Aandacht bij het levende netwerk van de Bergen. Bergen ondersteunen de zuivering van de Aarde. Het bewustzijn en het fysieke lichaam van de Aarde zijn al jaren in een intense transformatie. De Bergen ondersteunen dat. In hun vlechtwerk hebben ze een stabiliserende en kalmerende werking (lees er hier meer over Het Verhaal van de Bergen). Tijdens de Volle Maan van december staan er drie planeten, Mars, Mercurius en Venus ‘out of bounds‘. Ze bewegen zich buiten de normale begrenzing en kunnen daarmee uitzonderlijke kwaliteiten laten zien. Net als mensen eigenlijk. Deze stand laat zich voelen in het krachtveld. Het krachtveld dat zich in het levende netwerk van de Bergen opbouwde, opende de doorgang om daadkracht zoals wij het kennen te zuiveren en communicatie op te Helderen en te verzachten.

De Aarde

Via de Levende Lijnen van het netwerk van de Bergen kan de Aarde de informatie opnemen in Haar eigen Levende Lijnen. Wanneer wij contact maken met de Levende Lijnen van Aarde, waar we ook maar zijn op de Planeet, dan kunnen we deze zuiverende energie in onze eigen Levende Lijnen opnemen. Zowel individueel als collectief. Nu de Aarde óók resoneert op het zuiveren van daadkracht van de oude verhaaldraden, kunnen we eindelijk die oude vervormingen op daadkracht gaan loslaten en kan onze communicatie opHelderen en verzachten.

Daadkracht

Wat is dan die daadkracht uit de oude verhaaldraden? Het is de daadkracht die voortkomt uit onbegrepen verantwoordelijkheid. Je denkt dat je iets zó en daarom moet doen. Het zijn de denkapen op je schouder die oude echo’s influisteren. “Dat moet jij doen”. Het is sterk normatief, gevoed door schuld- en schaamtegevoelens uit onze religieuze, spirituele en ideologische culturen met externe autoriteiten. Het is de taal van gehoorzaam moeten zijn, loyaal aan de leider en opofferingen doen. De taal van aanpakken, doorpakken en inpakken. Maar óók de taal van drang, dwang en dringen. De daadkracht uit de oude verhaaldraden kenmerkt zich door een afwezigheid van Eigenmachtigheid (lees hier mee daarover). Diep in het onbewuste en ons collectieve DNA klinkt het oeroude nagalmen van ‘wees loyaal aan de leider’ en ‘luister maar naar pappa, want die weet het beter’. Verkeerd begrepen verantwoordelijkheid laat je dingen doen, die niet levensondersteunend en niet in lijn met Natuurlijke principes zijn.

Openingen

Daadkracht uit de oude verhaaldraden leidt inmiddels tot fysieke en emotionele klachten bij mensen. Rugklachten, gebrek aan energie en levenskracht, willen deugen, en onzekerheid, angst en zelfcensuur om je vrij uit te spreken.
In het krachtveld kan je openingen en zuiveringen opmerken in de wervelkolom, de nierstreek en de keel.
De openingen op de wervelkolom ondersteunen de oprichting en Eigenmachtigheid. De spreekwoordelijk rechte, soepele en stormvaste rug. De nierstreek meldt zich. Er is geen toegang meer tot de levenskracht door de verkeerd begrepen verantwoordelijkheid. De eindeloze drukte van daadkracht en actie snijdt de pas af van herstel en heilzaam modereren van de stressresponsen in het autonome zenuwstelsel. De diep genezende en zuiverende Stilte kan niet meer gevonden worden. In de openingen wordt de angst om stil te vallen verzacht en wordt de toegang tot de eigen broncode (DNA) herstelt. De opening op de keel verzacht het scharnierpunt tussen Hart en Hoofd, waardoor we andere taal en communicatie kunnen vinden. Een heel andere vorm van daadkrachtig zijn dient zich aan. Zo werkten de Openingen voor daadkracht zuiveren.

Taal

Inmiddels hebben we er nauwelijks of geen Taal meer voor. Voor Daadkrachtig zijn. Met een hoofdletter, omdat we een nieuwe Daadkracht gaan vinden.
Onze taal is verworden tot in het ergste geval ‘bokito-gedrag‘, moddersmijten op socials en het opleggen van een dominant verhaal. Taal die anderen uitsluit, manipulatieve nudging en schaamteloze censuur van andere perspectieven.
We verloren de souplesse en het uithoudingsvermogen van onze sociale spieren tijdens de maatregelencrisis. Isolatie en lockdowns beperkte onze taalvaardigheid tot de ruimte van digitale schermen en elkaar uit de weg gaan.
We zullen een nieuwe Taal gaan vinden, eenvoudigweg woorden en formuleringen hoe we opHelderend en verzachtend kunnen spreken. Een Taal die ontstaat in het scharnierpunt tussen Hart en Hoofd. Taal die vanuit de Stille Wijsheid spreekt. Een nieuwe Taal die levensondersteunend en gemeenschapsondersteunend is.

De Bergen

Terug naar de Bergen. Het levende netwerk baadt in het Maanlicht en laat zich raken door de Out of bounds staande planeten. Via mijn eigen Lichaam voel ik hoe er een nieuwe stabiliteit ontstaat in de diepe Stilte van de Aarde. Een nieuwe stabiliteit die ons draagt, verzorgt en koestert via ons eigen vermogen om ons te genezen en om onze eigen Broncode te hervinden. Wanneer we werkelijk op eigen kracht en macht, Eigenmachtig, kunnen reizen, kunnen we alles voor elkaar en de Levende Lijnen betekenen.

Daadkracht zuiveren