Ik had een heldere droom. Een droom die de opmaat bleek om een nieuwe Ruimte in te gaan. Deze nieuwe Ruimte leert mij hoe fluïde te blijven. Steeds meer daarvan in het bewustzijn laten komen wat al onbewust aanwezig is.
Het begon met een bezoek aan Marseille en eindigt met een bezoek aan de Zee. Moana , zoals de Waitaha mij lieten ervaren.

Marseille

Op uitnodiging van partner-pionier Bianca Bernecker van De Vindplek, reis ik mee naar Marseille. Bianca geeft voor de tweede keer een leiderschapsprogramma op deze bijzondere plek. Wij reisden de eerste keer al samen naar Marseille en bezochten de Notre-Dame de la Garde op het hoogste punt van de stad Marseille. De plek heeft een krachtige Maria-energie. Samen reizen betekent in dit geval dat Bianca fysiek op de Plek aanwezig is en dat ikzelf via het Veld van Mogelijkheden aanwezig ben. In de nacht nadat Bianca is gearriveerd voor haar leiderschapsprogramma in Marseille, heb ik een heldere Droom

Ik droom dat ik met een aantal mensen wil ontsnappen aan een tirannieke man. We kunnen het maar niet eens worden over wat we wel en wat we niet kunnen meenemen. Terwijl ik de duwkracht en de urgentie voel om ons te bevrijden, is het hele tafereel gevuld met eindeloos dralen om te ontsnappen.
In plaats van fluïde blijven durf ik de ontknoping in mijn Droom niet te laten gebeuren.

Waarde en Waardigheid

Terugvoelend wil ik in mijn Droom de wanhoop van het verlies van wat ik van Waarde acht niet onder ogen zien. Hoe ik dat wèl onder ogen kan zien, is diep Weten dat de Waarde en de Waardigheid altijd met mij meereizen, alle Levens weer opnieuw en nóóit verloren gaan. De Vraag is om ze Door te dragen.
Ik vermoed dat ik een collectief inkijkje heb gekregen in het losmaken uit het verstolde patriarchaat en hoe we de vrouwelijke Waarden nu kunnen Doordragen. Al eeuwenlang is er in ieder vrouwenleven die Vraag geweest, bewust of onbewust. Om het Leven door te dragen.
Wanneer we nu telkens kiezen voor Waarde en Waardigheid ontstaat er weer Ruimte om levensondersteunend creatief en vruchtbaar te zijn. In plaats van opnieuw verstolling en verstoring te creëren.

De Zonnewende

Wanneer de Zon opkomt op de langste dag ben ik al wakker. De Zon en het Licht zijn ongelooflijk helder en fris. In een oogwenk ben ik in de kathedraal van Chartres. De energie is er vandaag op dit vroege tijdstip héél intens. Dan word ik mij een wonderschone Opening en Bevrijding gewaar voor de toekomst. Bekrachtigend en verzachtend. “Fluïde blijven“, hoor ik. Geen identificaties nu, niets vastzetten.
Later, op radio 4, hoor ik van de samenstand van maar liefst 5 planeten. Ze zullen nog dagen voor zonsopgang boven de horizon te zien zijn (check hier). Eén grote stroom van Zegening. Dan roept de Zee. Moana.

De Zee, Moana

Op de Zandmotor is het rustig. De vroege ochtend geeft een prachtig, helder en fris Licht op de Zee. De branding is levendig vandaag. Fluïde blijven zou je zeggen. Terwijl ik aan de branding zit, trekt de oude, vertrekkende wereld aan mij voorbij. Verstikkende systemen, vastgezette dogma’s, goed-en-fout denken, één waarheid, voorgeschreven verhalen. “Drop the stories“, fluistert Moana, “Fluïde blijven”.
In deze fluïde state voel ik hoe we weerstand kunnen verzachten en overschrijven met eindeloze Mogelijkheden. Verzachten, verzachten, verzachten en verbinden. Wàt een Ruimte!

Vitaal SamenWerken en fluïde blijven

Slenterend door de branding nemen de golven mij mee, diep in fluïde blijven. Het is dit Veld van talloze Mogelijkheden met wie we Vitaal SamenWerken. Steeds het ‘vastzetten’ opschorten, steeds de Ruimte houden en creëren voor dat wat er te gebeuren staat. Structuren laten ontstaan in plaats van ‘wat we altijd al doen’. Natuurlijke timing. Waarde laten circuleren in plaats van ‘oppotten’. Waardigheid als een vloeiende beweging in alles en iedereen herkennen, inclusief jezelf. Wàt een Plezier, wàt een Vreugde, wàt een Vrijheid. Ruimte om fluïde te blijven.


Fluïde blijven