Doordragen van het Leven

Na de Winterzonnewende breekt in de Natuur een tijd aan van diepe Stilte. De Aarde heeft diep ingeademd en is helemaal stil en maximaal Yin. Ontvankelijk, wachtend, dromend. De Zon komt pas na 6 januari weer beweging. In de buitenwereld is de drukte van de feestdagen, in de binnenwereld van de Aarde is grote rust. We kunnen in contact komen met deze diepe rust van de Aarde en het Doordragen van het Leven naar de toekomst.

Voorbereiden op de toekomst

Juist nu onze wereld zo onrustig is, zo opdringerig en veeleisend is, is het contact met de rust van de Aarde zo urgent. Doorheen het verval van onze oude wereld gaan we te rade bij de fluisteringen van de Aarde om ons voor te bereiden op de toekomst. We luisteren naar hoe Aarde en Natuur het Leven doordragen.

Luisteren

In de e-journey reizen we door de maximaal stille periode na de Zonnewende. We stemmen af op de diepe rust van de Aarde.
Zo leren we luisteren naar het Wezen van de Aarde. We zijn dan innerlijk helemaal stil, zonder verwachtingen, zonder vragen, zonder iets te willen weten. Dit is een manier van zijn die we niet zo gewend zijn. Bovendien laat de buitenwereld het tegenovergestelde zien. Stap voor stap gaan we ons deze manier van zijn eigen maken.

Gewaarworden

Wat gaan we dan doen in de stilte?
Door ons over te geven aan deze diepe stilte en niet-weten kunnen we het autonome proces van het Leven ervaren. We gaan diep doorvoelen hoe het Leven wordt doorgedragen.
Het is een mogelijkheid om de Dragende Kracht van de Aarde op heel diepe lagen in je op te nemen. Niet alleen in je gewaarworden, maar ook in je Lichaam. We gaan dus niet veel doen, we gaan vooral veel gewaarworden. Gewaarworden hoe Aarde en Natuur het Leven doordragen.

Beyond words

We ondergaan gewaarwordingen en ervaringen die voorbij de woorden gaan. Beyond words. In deze dagen zullen we zoveel als mogelijk een luisterend leven leiden, de meest pure en intensieve vorm van Aandacht. In een tijdloze aanwezigheid, ‘erbij blijven’, geven we ons over aan het absolute fundament van ons leven, van het Leven. Het Leven dat nog niet gevormd is en nog nergens op gericht is.

e-Jouney

In deze e-journey reis je zelfstandig met een zelf ontwikkelde practice en focus op basis van het thema ‘Doordragen van het Leven‘. Op de 23 december wisselen we daar uitgebreid over uit, zodat je goed van start kan. Op 30 december hebben we een ’tussenstop’ via Zoom. Je ontdekt zelf vooraf de rode draad van het eerste deel van de Reis. Samen brengen we onze bevindingen in het midden en onderzoeken die dialogisch.
Op 6 januari ronden we onze Reis weer af. We delen de rode draad uit het tweede deel van de reis en we harken onze gezamenlijke bevindingen van de gehele Reis aan in een Dialoog.
Tussentijds is er gelegenheid om via een whatsapp groep iets te delen. Een droom, een inzicht, een fase in je eigen proces, alles met grote zorgvuldigheid om elkaar niet te storen in de Reis.

Praktisch:

Data ZOOM bijeenkomsten:
23 december 2020 inchecken, 10.00-12.30u
30 december – de tussentijdse ontmoeting, 10.00 – 11.30u
6 januari 2021 – uitchecken, 10.00 – 11.30u

Start: 25 december start van de e-journey Doordragen van het Leven
Locatie: bij jou thuis. We gebruiken ZOOM.

Neem graag contact op als je wilt deelnemen.

E-journey: Doordragen van het Leven