Levenskracht in Coronatijd
Levenskracht

Wanneer je in Coronatijd zoveel beperkingen oplegt, gaat de Levenskracht er uit. Wanneer je je hond altijd strak aan de lijn houdt en nooit eens laat razen, wanneer je je kamerplant in een te kleine pot houdt, wanneer je koeien met teveel in een stal houdt, op een dag merk je dat de levenskracht verdwijnt. De energie gaat er uit, de fut verdwijnt, het stralende van de hond, de plant en de koe wordt dof.
Veel mensen in coronatijd merken dat de beperkende maatregelen iets doen met hun Levenskracht. Ze voelen dat ze suboptimaal leven. Ze moeten voortdurend oppassen en vertrouwde contacten en levenslustige omgevingen zijn onbereikbaar geworden. Daardoor verliezen we onze creativiteit en energie. Ook mensen worden dof en mat. Hoe hervind je je Levenskracht in Coronatijd?

Levenskracht

Levenskracht is het gevoel dat je voldoende energie, tijd en ruimte hebt om die dingen te doen, die je vitaliseren. Het is niet noodzakelijk een ’top-ervaring’. Het is veeleer een gevoel dat het leven je draagt en verder brengt doordat jij er aandachtig bij bent wat er gebeurt. Door de dragende kracht van het leven voel je dat er, ondanks de enorme onrust om je heen, een basis is in jezelf waar je kunt rusten en bijkomen. Deze basis voedt jou en het is telkens weer het vertrekpunt om Levenskrachtig de buitenwereld in te gaan. De Natuur is bijzonder behulpzaam om deze basis te vinden.

Naar buiten gaan

Laten we naar buiten gaan. Op een zodanige manier dat je zorgvuldig en aandachtig contact maakt met de Natuur. Dat is meer dan ‘even een ommetje maken’. Hoe meer je fijngevoeliger je aandacht kunnen richten op de Natuur, hoe meer je je Levenskracht kunt voeden. Je kunt dan werkelijk iets omdraaien in jezelf. In die stille aandacht kun je weer het fundament van jouw bestaan voelen. Daar is de Levenskracht als bron te vinden.
Fijngevoelig je aandacht richten op de Natuur is te leren. Dat is voor iedereen bereikbaar.

Praktisch

Gelukkig is het nog steeds mogelijk om met z’n tweeën de Natuur in te gaan. De Natuur is immers altijd open.
We kiezen samen een dag, een tijdstip en een plek waar we elkaar ontmoeten.
In je eigen rugtas zit iets te eten en te drinken.
Ben je klaar om mee naar buiten te gaan?
Neem contact op!
Voor meer informatie over Being Alive – wandelcoaching, kijk hier.

Levenskracht in Coronatijd
Getagd op: