Mijn wekelijkse lange wandeling voert mij naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. De ruimte en het licht van Jutland reizen met me mee. De weken sinds de Zomerzonnewende hebben steeds meer verdieping gebracht. Steeds weer verder naar het Stille Vertrekpunt in mijzelf. Een diepe Stilte van volledig oplossen en opgaan in de achtergrond van onze realiteit: Nature Intelligence. Doorgang naar een andere realiteit van Ruimte en Vrijheid. Een ervaring van een Vrije Vlucht, die ik 2013 al eens beschreef nav een 24 uurs Horizonverkenning.

Diepgang

Steeds meer diepgang, hoe vaak heb ik het niet gehoord van binnenuit. Het is altijd de impuls geweest om een tijdje alleen te zijn, op Reis te gaan. Steeds meer Diepgang en dichterbij mijn Stille Vertrekpunt, een voortgaande Reis.
Ofschoon de Doorgangen steeds duidelijker worden, is het tegelijkertijd steeds lastiger om Diepgang te ervaren. Onze aandachtseconomie eist ons op met verleiding, afleiding en misleiding. En alle beeldvorming en illusies zijn er op gericht om ons juist van Diepgang af te houden. Het is dan lastig om illusie en focus scherp te houden. Het lukt mij beter wanneer ik alleen ben: in mijn binnenwereld of in de Natuur. Om beter in de buitenwereld Ruimte en Vrijheid te houden.

Illusie

De illusie maakt ons passief

De grootste illusie is wellicht dat we wat moeten doen, voorstellen of bereiken. Redden. Tot staan/stand brengen. Het zit tot in onze haarvaten. Deze beweging houdt ons in slavernij van opvattingen, conditioneringen en programmeringen. De illusie houdt ons als mieren alsmaar bezig. Wellicht heeft door ons ‘mieren-DNA’ het individualisme zo goed wortel geschoten in ons westerse denken. Het draait altijd om maar ‘ik’, mijn tekort, mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn vrijheid. mijn gemak en comfort, mijn welvaart. Deug ik wel? Ben ik politiek correct? Kan ik dit wel doen, zeggen? Ben ik zo geslaagd? Sta ik er goed op?
De illusie maakt ons passief. We doen juist niet wat er nu nodig is. Wellicht herken je het wel: dat de illusie alles zo cerebraal maakt. Persoonlijke ontwikkeling gaat vaak over taal, de juiste dingen zeggen, delibereren. Ook een Dialoog kan daarin verzanden. Het eindeloze bespreken van je gevoel, mentaal op afstand houden van de kwestie, het begrijpen. Hoe nuttig ook, het houdt ons doorgaans passief, gevangen in een tijdelijke cultuur van consensus. Anderzijds leidt de illusie tot uitgedachte acties, strategieën, mindfuck. We tappen uit de bron van de illusie.

Bron

Hoe zou het zijn als je deze kwesties op je toe laat komen, wanneer je volledig in verbinding bent met Ruimte en Vrijheid? Via de Stilte van ons eigen Vertrekpunt zijn we zelf een Portaal voor Ruimte en Vrijheid, voor de bron van Mogelijkheden. Hoe meer kwesties (illusies) we laten oplossen via dit Portaal, hoe ruimer en vrijer we bewegen in dit veld van Mogelijkheden. Daarom is het zo belangrijk dat je een practice, een tweede Natuur ontwikkelt, om deze verbinding met deze Bron op te Helderen. OpHelderen van àl je lichamen: fysieke belasting, emotionele overweldiging, rondrazende denkapen en je religieuze, rituele en spirituele praktijken zonder bezieling. OpHelderen van die stoorvelden, zodat je wederkerig kunt communiceren met het Veld van Mogelijkheden. Via je eigen opgeHelderde Portaal.
En wanneer je dan het universele licht door je heen laat stromen? Hoeveel woorden heb je dan nog nodig? En wat geeft dat dan te kennen?

Stilte

Volledig stilvallen. Zonder gedachten, afleidingen, wensen of verlangens. Het lichaam ontspant, komt volledig tot rust, de gedachten volledig leeg, de emoties op waarde gekend en gekalmeerd. De eigen en unieke verbinding met de Bron en Nature Intelligence is open en ontdaan van blokkades. Het universele Licht kan moeiteloos doorstromen, de Doorlaatbaarheid is optimaal. In het Heilige Midden vind je je Stille Vertrekpunt. Er gebeurt nog helemaal niets. Er is uitsluitend een Stil proces van uitbalanceren van de werelden.

Verandering

De verandering, waarvan we innerlijk weten, dat die mogelijk is, komt pas als we vanuit deze realiteit van het Stille Vertrekpunt ons met de buitenwereld verhouden. Een andere energie, een andere trilling. Een kalme, open en heldere frequentie, waardoor we zelf een Portaal worden voor verandering. Als een manier van Zijn, van in de wereld staan. Stabiliserend, harmoniserend en initiërend. Mogelijkheden scheppend, laten ontstaan, verschijnen. OpHelderend. Helemaal geen intenties en niets willen veranderen. Volledig overlaten aan Nature Intelligence. Wat een subtiel en fijnzinnig proces van balanceren temidden van de groeiende chaos en het lawaai. Het Stille Vertrekpunt is een helende Ruimte. Echt, we kunnen dit.
Blijf scherp en in focus. Show up.

Levende Lijnen van Stilte en rusten

Het Stille Vertrekpunt
Getagd op: