EarthTalk herfststilte
Late Herfst in de Kijkhoek

De Late Herfst is de periode waarin de Natuur bovengronds steeds stiller wordt en nog niet de ‘genadeslag’ van de Winterkou heeft gehad. Een laatste bescheiden uitbundigheid, scharrelen voor de laatste wintervoorraad, vogels die twijfelen of ze nog op reis gaan of ‘op stand’ blijven. De laatste voorbereidingen.
Kom mee op de Dag van de Stilte om af te stemmen op deze bijzondere Stilte, die voorbereidt op de Diepe Stilte van de Winter, waar het Leven haast onzichtbaar wordt doorgedragen. Wat vertelt de Aarde ons over deze voorbereidingen? Hoe kunnen we aansluiten op Nature Intelligence? Earthtalk – Herfststilte nodigt je uit.

Zegeningen

Ikzelf ervaar de Late Herfst als een periode van Zegeningen. Een periode waarin de Dragende Aarde weer zo goed voelbaar wordt. Hoe Zij draagt, verzorgt en koestert. Een soort Moederveld, dat los staat van mijn eigen moeder, los van allerlei beelden uit onze spirituele tradities over moeders. Juist daaraan voorbij voel ik de ontzagwekkende Zegeningen van dit Moederveld. Earthtalk – Herfststilte opent ons voor deze Zegeningen.

Natuurbeleveniswandeling

We gaan een mooie wandeling maken in een prachtig stil duingebied waar weinig mensen komen. Er zijn prachtige plekjes waar je de Diepe Stilte kunt voelen en waar je voelt hoe in de Stilte de kracht verschijnt. We kunnen kiezen om door intieme duinvalleitjes te lopen of juist over hoger duin. Of door weides vol Meidoorns of langs schraal geblazen duinhellingen. Ieder hoekje heeft een eigen kracht voor ons in petto en door onze gezamenlijke intentie roepen we de kracht tevoorschijn. We leren onze 8 zintuigen gebruiken om ècht de kracht die verschijnt te leren waarnemen.

Inheems bewustzijn

Wanneer we zo stil en aandachtig door het landschap lopen, raken we verbonden met de plek waar we zijn. Je wordt je bewust van het gebied waar je bent. Het bewustzijn van het Land en het gebied waar je bent of woont en hoe jij daar je plek kunt innemen. Dat is wat inheems bewustzijn is.
EarthTalk helpt je om je eigen inheemse bewustzijn te openen.

Mijn doel is om dit proces van EarthTalk naar zoveel mogelijk mensen te brengen die van het potentieel ervan kunnen profiteren. Ik erken hoe urgent het is om samen nieuwe manieren van betekenisgeving te ontdekken en een diepere creativiteit los te laten om te reageren op de crises waarin we ons als soort bevinden. Dit vermogen tot EarthTalk is van de mensheid, niet van mij. Ik wil het zo breed mogelijk beschikbaar maken.

Praktisch

We zorgen dat we een dag in de Natuur zijn. We zijn deze dag op onszelf aangewezen, zelf je eten en drinken meenemen, zelfvoorzienend zijn. Nadenken over je uitrusting: wat doe ik aan (check het weer), wat neem ik mee, wat laat ik thuis, waar ga ik comfortabel op zitten, wil ik iets opschrijven. Het is allemaal voorbereiding èn voorpret op je bezoek aan het gebied en voor de Diepe Stilte van EarthTalk. Onze gezamenlijke voorbereiding is een oproepende kracht.

Datum: zondag 29 oktober 2023
Tijdstip: 10u tot uiterlijk 16u
Locatie: 1e parkeerterrein Meyendel, P Kievietsduin Wassenaar – kijk hier. Voor wie met de trein komt: op verzoek meerijden vanaf Delft CS of Den Haag CS
Lees hier meer over EarthTalk.

Waardecirculatie

Mijn activiteiten bied ik aan in de cyclus van Deelgeven-Deelnemen. Voor dit aanbod heb ik zelf € 33 nodig.
Kun je minder geven, dan ben ik je dankbaar dat je met je financiële omstandigheden toch iets wil bijdragen om mijn activiteiten mogelijk te maken.
Kun je meer geven, dan ben ik je dankbaar, omdat je supporter bent en de balans ondersteunt van Deelgeven-Deelnemen. Je maakt het ook voor anderen mogelijk om Deel te nemen.
Voel je vrij in wat je wilt bijdragen.

Earthtalk – Herfststilte