Cevennes 2013Les Causses

Graag nodig ik je uit voor een online Dialoog over Ontwrichting.
Na 12 maanden coronamaatregelen wordt de Ontwrichting in onze samenleving steeds meer onderwerp van gesprek. De omgang met deze Ontwrichting speelt zich vaak af langs lijnen van de coronamaatregelen: moeten we ze handhaven of niet? Het debat is inmiddels enorm gepolariseerd op een manier die onze menselijke waardigheid op het spel zet.
Beter dan ons te verstrikken in dit debat kunnen we ons afvragen wat de Ontwrichting voor de toekomst mogelijk maakt. Ontwrichting wordt vaak ervaren als negatief, als heftig en verstorend. Het ìs ook een turbulent proces, daar bestaat geen misverstand over. Laten we in deze turbulente fase eens rustig onderzoeken welke grote kansen en mogelijkheden verborgen liggen in de ogenschijnlijk chaotische situatie.
Zit er ook een positieve kracht in Ontwrichting? Is er wellicht een bevrijdende kracht voor de toekomst werkzaam? Is Ontwrichting noodzakelijk of kan het ook anders? En hoe dan?
Kortom: Welke belofte voor de toekomst zit er in Ontwrichting in deze coronatijd?
Zoals altijd onderzoeken we ons thema aan de hand van onze persoonlijke ervaringen.

Wat is Dialoog?

Een Dialoog is een traag en onderzoekend gesprek naar aanleiding van onze persoonlijke ervaringen rond het thema. In onze persoonlijke ervaringen ligt een gezamenlijke wijsheid besloten. Daar gaan we naar op zoek door aandachtig te luisteren en door verhelderende vragen aan elkaar te stellen. De grootste uitdaging is om onze meningen en oordelen buiten het gesprek te houden. Om die gezamenlijke wijsheid te vinden gebruiken we een dialoogmethodiek.
Een Dialoog is avontuur met Helderheidsvinding.

Online Dialoog

Voor deze online Dialoog gaan we ZOOM gebruiken. ZOOM heeft zijn vragen rond veiligheid goed op orde. Twijfel je, dan kan ik je daar vooraf meer over vertellen.
Moet je een eigen ZOOM account hebben? Nee, dat is niet nodig. In de uitnodiging die ik je stuur na aanmelden, staat een link met wachtwoord waarop je kunt klikken.

Praktisch

Waar: online, bij jouw thuis
Wanneer: vrijdag 12 maart 2021 (bij meer aanmeldingen 19 maart reserve)
Tijdstip: tussen 19.15u en19.30u binnenkomen op ZOOM, zodat we de techniek kunnen checken.
Start: 19.30u, tot 22.00u, waarbij ik je vraag om de gehele sessie aanwezig te zijn.
Link: vooraf stuur ik je een link met ID en passcode
Aanmelden: via contact of via emailadres ovv Online Dialoog Ontwrichting, max 8 deelnemers.

Graag tot ziens!

Online Dialoog: Ontwrichting
Getagd op: