Neutraliteit
Foto: Bruno van den Elshout

Na acht maanden coronamaatregelen wordt stilaan duidelijk hoe ons sociale weefsel aan het veranderen is. Enerzijds zien we de polarisatie en felle acties die er al vóór corona waren verder verscherpen (Trump, Black Lives Matter, KickOut Zwarte Piet, boerenprotesten), anderzijds zien we mensen die moedeloos worden, zich afkeren van het nieuws, op een laag pitje leven of zich terugtrekken uit situaties waar conflict dreigt.
En steeds zijn daar de meningsverschillen over de coronamaatregelen. Deugen die PCR-testen nou wel of niet? Helpen de mondkapjes wel of niet? Zijn de maatregelen proportioneel of niet? Veel interessanter dan deze vragen is de vraag naar neutraliteit.

Neutraliteit

Overal waar strijd is, is de mogelijkheid van neutraliteit. Steeds meer mensen zoeken bewust naar die neutrale positie, wars van het strijdtoneel.
Wat betekent neutraliteit? Betekent dat dat je geen standpunt hebt? Dat je je niet uitspreekt of dat je je onthoudt van in beweging of actie komen? Betekent dat dat je alle meningen en wat er gebeurt langs je af laat glijden? Hoe zit dat met neutraliteit in deze tijd? Neutraliteit kent immers vele vormen.
Kortom: Welke neutraliteit hebben we nu nodig?

Online Dialoog

We gaan ZOOM gebruiken. ZOOM heeft zijn vragen rond veiligheid goed op orde. Twijfel je, dan kan ik je daar vooraf meer over vertellen.
Moet je een eigen ZOOM account hebben? Nee, dat is niet nodig. In de uitnodiging die ik je stuur na aanmelden, staat een link met wachtwoord waarop je kunt klikken. Wil je toch een eigen ZOOM account, ga dan naar https://zoom.us

Praktisch

Waar: online, bij jouw thuis
Wanneer: vrijdag 11 december
Tijdstip: tussen 19.00u en19.15u binnenkomen op ZOOM, zodat we de techniek kunnen checken.
Start: 19.30u, tot 22.00u
Link: vooraf stuur ik je een link met ID en passcode
Aanmelden: via contact of via emailadres

Online CoronaDialoog: Welke neutraliteit is nu nodig?
Getagd op: