Afstand
Delft – HH Gestkerkhof

Sinds maart wordt er van je gevraagd om anderhalve meter afstand te houden.
Voor de één een zegen, omdat het prettig is om meer ruimte om je heen te hebben. Voor de ander een beproeving omdat je het aanraken en de nabijheid mist.
Fysieke afstand doet iets met ons welbevinden. Veel mensen missen hun collega’s van het werk of zijn ongelukkig omdat ze hun oude vader of moeder alleen via glas kunnen ontmoeten. Ik hoor ook mensen die zeggen dat ze eindelijk bijkomen van de drukte van al die fysieke ontmoetingen. Het lijkt of in al die verhalen een gevoel van ongemakkelijkheid doorklinkt, zowel bij wel als bij geen afstand.
Wat is die ongemakkelijkheid?
Je kan je dan afvragen wat afstand doet met ons gevoel van veiligheid. Gaat het dan alleen om de fysieke afstand of ook om het gevoel dat je afstand hebt?
Kortom: wat betekent afstand voor jouw gevoel van veiligheid?

Dialoog

Het lijkt wel alsof het steeds lastiger wordt om onderwerpen rustig met elkaar te bespreken en te onderzoeken. Er zit behoorlijk wat spanning op samen praten in deze Coronatijd. Daarom is het zo weldadig om samen in een Dialoog onze vraag te onderzoeken. Rustig en met aandacht.
Een Dialoog is een onderzoekend gesprek, geen debat of ‘ik zal eens even zeggen wat ik ervan vind’. Het is een ’traag’ gesprek met veel ruimte voor ieders inbreng. Lees hier meer over Dialoog.

Online Dialoog

Er is al aardig wat ervaring opgedaan met online Dialoog. Bij Leerweg Dialoog volgde ik een workshop ‘digitale dialoog’, zodat ik de kansen en mogelijkheden nu in de vingers heb.
We gaan ZOOM gebruiken. ZOOM heeft zijn vragen rond veiligheid goed op orde. Twijfel je, dan kan ik je daar vooraf meer over vertellen.
Moet je een eigen ZOOM account hebben? Nee, dat is niet nodig. In de uitnodiging die ik je stuur na aanmelden, staat een link met wachtwoord waarop je kunt klikken. Wil je toch een eigen ZOOM account, ga dan naar https://zoom.us

Praktisch

Waar: online, bij jouw thuis
Wanneer: vrijdag 23 oktober.
Tijdstip: 19.30u tot 21.30u, vanaf 19.15u ‘verzamelen’ op ZOOM.
Link: vooraf stuur ik je een link met ID en passcode
Aanmelden: via contact of via emailadres

Online Dialoogavond: Wat betekent afstand voor jouw gevoel van veiligheid?
Getagd op: