Kijfhoek en Bierlap

Laten we samen gaan wandelen. In een Natuurbeleveniswandeling – waarnemen en bewustzijn van de Natuur openen we onze gevoeligheid voor de Vragen die de Natuur ons stelt.
Het wordt steeds duidelijker dat we middenin de crisis van ons wereldbeeld zitten. Dit mechanistische en materialistische wereldbeeld zoekt de antwoorden voor onze megacrisis nog steeds (en meer) buiten de Natuur en buiten het Natuurlijke om. Veel mensen voelen inmiddels intuïtief dat we niet buiten de Natuur om moeten zijn. Misschien jij ook wel. We voelen al dat we de antwoorden gaan vinden in samenwerking met de Natuur en het Natuurlijke. Niet in controle en overheersing, maar in Vragen aan de Natuur. Wat wil de Natuur? Om de Antwoorden van de Natuur op te merken moeten we onze waarneming gaan oprekken. Oprekken en bewustzijn van de Natuur herontdekken.

Luisteren naar Fluisteren

Luisteren naar Fluisteren is een methode die ik door de jaren heen heb ontwikkeld voor het gewaarworden van de Ruimte die er is tussen alles wat leeft. Tussen mensen onderling, tussen mensen en de Natuur en de Ruimte tussen de cellen in jezelf. Ik noem deze ruimte wel de Tussenruimte. Omdat deze Ruimte (nog) zonder vorm is, vraagt het een heel andere gewaarwording. Dat kunnen we leren!
Ga mee Luisteren naar Fluisteren om dit waarnemen en bewustzijn van de Natuur in een Natuurbeleveniswandeling te beleven. Middenin een prachtig nog niet zoveel belopen natuurgebied in de Duinen nabij Wassenaar.

Wat gaan we doen?

We maken een mooie wandeling door Kijfhoek en Bierlap. Dit gebied is inmiddels mijn ‘broekzakgebied’. Ik ken er de meeste paadjes en mooie plekjes. We gaan heuveltje op en heuveltje af, vaak door rul zand. Doordat we ons fysiek inspannen kunnen we ons makkelijker openen voor het bewustzijn van de Natuur. Af en toe gaan we zitten om onze focus te richten. Stapje voor stapje gaan we steeds dieper zakken in het gewaarworden en het bewustzijn leren voelen van de Natuur. Iets wat we altijd horen zoals ‘alles is verbonden’ en ‘wij zijn één met de Natuur’ gaan we nu echt beleven met onze 8 zintuigen.
En verder genieten we natuurlijk van samen buiten te voet onderweg zijn.

Voel je welkom om mee op Avontuur te gaan! Laten we ons bekwamen in waarnemen en het bewustzijn van de Natuur.

Praktisch

Datum: donderdag 29 juli 2021
Locatie: Kijfhoek en Bierlap, verzamelen bovenin bij het parkeerterrein Kievietsduin te Wassenaar.
Toegang: koop je dagkaart vooraf online bij Dunea tickets
Tijdstip: we vertrekken om 10u en we zijn zeker 4u onderweg
Fysieke conditie: check vooraf jezelf of je 4u buiten kunt zijn en of je probleemloos over heuvelachtige zandpaden kunt lopen.
Tips: neem eten en drinken mee en iets om op de grond te zitten. Check de weersomstandigheden. Neem iets mee om je belevenissen vast te leggen. Dan kun je ze thuis nog verdiepen.
Waardering: vanaf € 25. Je mag er meer van maken als dat zo voor jou voelt.
Aanmelden: max 8 deelnemers. Via email of contact ovv Natuurbeleveniswandeling – waarnemen en bewustzijn van de Natuur.

Natuurbeleveniswandeling – waarnemen en bewustzijn van de Natuur